Τρίτη 7 Νοεμβρίου 2017

Κρατική εταιρία της Κινας αγοράζει αιολικά παρκα του Κοπελουζου στην Ελλαδα

 
Η μεγάλη εταιρία άνθρακα και ηλεκτρισμού της Κίνας Shenhua GROUP (κρατικής ιδιοκτησίας)  εισέρχεται στην ελληνική αγορά πράσινης ενέργειας, επενδύοντας σε αρκετά αιολικά πάρκα που υλοποιήθηκαν από έναν σημαντικό τοπικό παίκτη.Η Shenhua αγόρασε το 75% των μετοχών τεσσάρων αιολικών
πάρκων που ανέπτυξε η ελληνική εταιρεία επενδύσεων Copelouzos Group. Τα πάρκα λειτουργούν ή βρίσκονται υπό κατασκευή, δήλωσε ο Κοπελούζος .Η Shenhua, η οποία υπέγραψε τη συμφωνία μέσω της θυγατρικής της για τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας Shenhua Renewable Co. Ltd., είναι η πρώτη κινεζική εταιρεία που επενδύει στην αιολική ενέργεια στην Ελλάδα.Το ποσό της επένδυσης δεν κοινοποιήθηκε. Ωστόσο, οι δύο πλευρές συμφώνησαν να συνεργαστούν σε αρκετες επενδύσεις στην πράσινη ενέργεια και σε αναβαθμίσεις σε σταθμούς ηλεκτροπαραγωγής, συνολικής εκτιμώμενης αξίας 3 δισ. Ευρώ (3,5 δισ. Δολάρια).Η Shenhua σχεδιάζει επίσης να αποκτήσει μερίδια στην ηλιακή εταιρία PPC Solar Solutions, η οποία είναι συνιδρυτής της Copelouzos και της Public Power Corp.
Από το 2016, οι κινεζικές εταιρείες έχουν πραγματοποιήσει πολλές εξαγορές στην Ελλάδα. Κίνα Η COSCO Shipping Corp. Ltd αγόρασε το 67% των μετοχών στο λιμάνι του Πειραιά για 700 εκατομμύρια ευρώ και η State Grid Corp. της Κίνας απέκτησε μερίδιο 24% στον τηλεπικοινωνιακό αερομεταφορέα ADMIE για 330 εκατομμύρια ευρώ.

Η συμφωνία αυτή περιλήφθηκε στα πλαισια μιας ευρύτερης συμφωνίας τριετούς σχεδίου δρασης μεταξύ Ελλαδας και Κινας. Την περασμένη Πέμπτη οι Έλληνες και Κινέζοι κρατικοί αξιωματούχοι μαζί με εκπροσώπους διαφόρων μεγάλων επιχειρήσεων υπέγραψαν σειρά συμφωνιών για την προώθηση της διμερούς οικονομικής συνεργασίας στο πλαίσιο του Σχεδίου Δράσης Ελλάδας-Κίνας 2017-19.


πηγες 
 https://www.caixinglobal.com/2017-11-04/101165921.html
http://neoskosmos.com/news/en/Greece-and-China-look-to-promote-further-economic-cooperation

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχολιασε , πες τη γνωμη σου, τι περιμενεις;;
Ισως ολοι μαθουμε κατι ...

Οποια σχόλια ειναι υβριστικά θα κοβονται, όπως επίσης οσα σχόλια δεν συμβάλουν στην συζήτηση και ενημέρωση. Ευχαριστώ