Σάββατο 3 Ιουνίου 2017

Μέσω σχεδίων βελτίωσης ο συμψηφισμός ενέργειας αγροτικών εκμεταλλεύσεων με φωτοβολταϊκά

Άμεσα αναμένεται η προκήρυξη του μέτρου των σχεδίων βελτίωσης, του νέου Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης, όπου θα δοθεί ιδιαίτερο βάρος στον συμψηφισμό ενέργειας μέσω του net metering (νετ μέτερινκ), προκειμένου να μειωθεί το κόστος ενέργειας στη φυτική παραγωγή, το οποίο είναι ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα.
Με το εν λόγω πρόγραμμα οι αγρότες θα μπορούν να μπαίνουν στον συμψηφισμό ενέργειας, δηλαδή θα μπορούν να εγκαταστήσουν ένα φωτοβολταϊκό σύστημα και η ενέργεια που θα παράγει να συμψηφίζεται με
αυτήν της κατανάλωσης.

Τα παραπάνω ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλης Αποστόλου, μιλώντας στο 5οΣτρατηγικό Συνέδριο «Επενδύσεις στην Ελλάδα & Αναπτυξιακή Προοπτική», που διοργάνωσε, στην Αθήνα, την Δευτέρα 29 Μαΐου, το Ελληνικό Ινστιτούτο Επιχειρηματικότητας & Αειφόρου Ανάπτυξης (ΙΕΑ).

Όπως ανέφερε ο υπουργός «Το συγκεκριμένο μέτρο θα προκηρυχθεί άμεσα και θα ενταχθεί σε σχέδια βελτίωσης. Θα δώσουμε ιδιαίτερη βαρύτητα στις συμπράξεις. Δίνουμε ιδιαίτερο βάρος στις επενδύσεις που στηρίζονται στην εκμετάλλευση των ενεργειακών δυνατοτήτων της χώρας μας».

πηγη http://www.paseges.gr/el/news/Mesw-shediwn-beltiwshs-o-sympshfismos-energeias-agrotikwn-ekmetalleysewn-me-fwtoboltaika

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχολιασε , πες τη γνωμη σου, τι περιμενεις;;
Ισως ολοι μαθουμε κατι ...

Οποια σχόλια ειναι υβριστικά θα κοβονται, όπως επίσης οσα σχόλια δεν συμβάλουν στην συζήτηση και ενημέρωση. Ευχαριστώ