Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου 2017

Δεσμεύσεις Σταθάκη στους παραγωγούς ενέργειας με φωτοβολταϊκά

Συνάντηση με εκπροσώπους των συλλογικών φορέων στον τομέα παραγωγής ενέργειας με φωτοβολταϊκά είχε ο υπουργός Περιβάλλοντος, με τους οποίους συζήτησε τα αιτήματα του κλάδου.
Ο κ. Σταθάκης ανέφερε ότι μεθαύριο, Πέμπτη, η ΡΑΕ θα ανακοινώσει την απόφαση της για την Πρόσθετη Χρέωση Προμηθευτών για τον Ειδικό Λογαριασμό ΑΠΕ και ΣΗΘΥΑ, που θα προβλέπει και
αναδρομικότητα. Με την απόφαση αυτή, όπως επισημαίνει το υπουργείο, αναμένεται να αποκατασταθεί η ροή των πληρωμών στο Σύστημα Ηλεκτρισμού.
Παράλληλα, δήλωσε ότι θα καταβληθεί κάθε προσπάθεια, σε συνεργασία με τους εμπλεκόμενους φορείς, για την εξεύρεση λύσης, προκειμένου να υπάρξει άμεση καταβολή ενός μέρους των εκκρεμών πληρωμών στους παραγωγούς φωτοβολταϊκών. Απώτερος στόχος είναι να μειωθούν οι υπερημερίες των πληρωμών και να φθάσουν σταδιακά τις 120 ημέρες.
Σύμφωνα με το υπουργείο Περιβάλλοντος, άλλο ένα αίτημα του κλάδου, που είναι ο συμψηφισμός ενέργειας (net metering) οδεύει προς ικανοποίηση. Η σχετική υπουργική απόφαση, όπως ανακοίνωσε ο κ. Σταθάκης, θα υπογραφεί στο αμέσως προσεχές διάστημα.
Σημειώνεται ότι ο κ. Σταθάκης δέχθηκε στο γραφείο του τις διοικήσεις, του Συνδέσμου Παραγωγών Ενέργειας με Φωτοβολταϊκά (ΣΠΕΦ), του Πανελλήνιου Συνδέσμου Αγροτικών Φωτοβολταϊκών (ΠΣΑΦ), του Συλλόγου Παραγωγών Ηλεκτρικής Ενέργειας μη Διασυνδεδεμένων Νήσων (ΣΠΗΕΦ ΜΔΝ), καθώς και του Θεσσαλικού Συνδέσμου Ιδιοκτητών Φωτοβολταϊκών Πάρκων (ΘΕΣΙΦ).
πηγη http://www.naftemporiki.gr/finance/story/1204910/desmeuseis-stathaki-stous-paragogous-energeias-me-fotoboltaika

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχολιασε , πες τη γνωμη σου, τι περιμενεις;;
Ισως ολοι μαθουμε κατι ...

Οποια σχόλια ειναι υβριστικά θα κοβονται, όπως επίσης οσα σχόλια δεν συμβάλουν στην συζήτηση και ενημέρωση. Ευχαριστώ