Κυριακή 24 Αυγούστου 2014

Καϊτατζής: Έρμαιο της ΔΕΗ τα νοικοκυριά με το net - metering


Πορευθείτε με όριο τα 10 kw και αργότερα καλύπτουμε και τις άλλες απαιτήσεις, ανεβάζοντας τον πήχυ στα 80 kw, φαίνεται να είναι η κατεύθυνση που δίνουν οι σύμβουλοι τεχνοκράτες του ΥΠΕΚΑ για το θέμα προώθησης της αυτοπαραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας, με εργαλείο το net-metering.

Ο συμψηφισμός παραγόμενης και καταναλισκόμενης ενέργειας, όπως σημαίνει ο όρος net-metering, δεν έχει προχωρήσει σε χώρες

Τρίτη 12 Αυγούστου 2014

Ανεπαρκής η Υπουργική Απόφαση για το NET METERING

Μετά από σχεδόν ενάμιση χρόνο, από την αρχική πρόταση του Συνδέσμου προς το ΥΠΕΚΑ για την υιοθέτηση του net metering ως τη μόνη λύση για την ομαλή και βιώσιμη ανάπτυξη της αγοράς των ΑΠΕ στη χώρα μας, στις 30 Ιουλίου η ΡΑΕ έθεσε σε δημόσια διαβούλευση το σχέδιο της σχετικής Υπουργικής Απόφασης που ρυθμίζει τις λεπτομέρειες εφαρμογής.
Η ανακοίνωση της αποτελεί μια έμμεση παραδοχή από μέρους της κυβέρνησης ότι το υφιστάμενο θεσμικό πλαίσιο όπως διαμορφώθηκε μετά

Παρασκευή 8 Αυγούστου 2014

Yποβολή Τεχνοοικονομικών Δηλώσεων για συμβατικές μονάδες και ΑΠΕ στα ΜΔΝ εως 11.02.2015

Ως Διαχειριστή των Μη Διασυνδεδεμένων Νησιών (ΜΔΝ), ο ΔΕΔΔΗΕ προσκαλεί τους παραγωγούς να υποβάλουν τις Δηλώσεις Τεχνικοοικονομικών Στοιχείων για τους συμβατικούς σταθμούς και τους σταθμούς ΑΠΕ.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΔΕΔΔΗΕ:
1. Η παρούσα Ανακοίνωση εκδίδεται σε εφαρμογή των προβλεπομένων από το Άρθρο 237, παράγραφος 2, εδάφιο β’, του Κώδικα ΜΔΝ, προς υποβολή Δήλωσης Τεχνικοοικονομικών Στοιχείων όλων των υφιστάμενων, κατά τη θέση σε ισχύ του Κώδικα, Μονάδων Συμβατικών

Πέμπτη 7 Αυγούστου 2014

Η φωτοβολταική ενέργεια κρίσιμη για την αντιμετώπιση της λειψυδρίας

Το νερό- νεράκι σε μερικές δεκαετιες;
Mια νέα έκθεση αναλύει τη λειψυδρία στον τομέα της ενέργειας και  αναγνωρίζει οτι τα φωτοβολταικά είναι μια σημαντική λύση για την αποφυγή συγκρούσεων που σχετίζονται με το νερό .

Η έκθεση χρησιμοποιεί στοιχεία από την αμερικανική Energy Information Administration (EIA), και το Εθνικό Εργαστήριο

Ανακούφιση στη Βουλγαρία από την κατάργηση του τελους 20%

Η απόφαση του δικαστηρίου την περασμένη εβδομάδα έδωσε μια αναγκαία αχτίδα φωτός στην αγορά των φωτοβολταικών οταν κατήργησε το τέλος 20% που η κυβέρνηση είχε επιβαλει τον Ιανουάριο στα εισοδήματα από τη φωτοβολταική και αιολική ενέργεια.

Από τις  10 Αυγούστου και μετά οι φωτοβολταικοί και αιολικοί παραγωγοί δεν θα επιβαρύνονται με το τέλος μετά την απόφαση

Τετάρτη 6 Αυγούστου 2014

OHE : Οι ΑΠΕ πρεπει να διπλασιαστούν παγκόσμια - Υποτιμημένη η ατμοσφαιρική ρύπανση

(Reuters)
Αξιωματούχοι του ΟΗΕ δήλωσαν την Τρίτη, οτι η ατμοσφαιρική ρύπανση είναι μια υποτιμημένη μάστιγα που σκοτώνει πολύ περισσότερους ανθρώπους από ό, τι το AIDS και η ελονοσία και η στροφή σε καθαρότερες μορφές ενέργειας θα μπορούσε να μειωσει κατά το ήμισυ τους θανάτους μέχρι το 2030!

Η SMA ενισχύει τις υπηρεσίες συντήρησης στην Ευρώπη μέσω Αγοράς

Καλά το σκέφτηκε ο CEO. Σταθερές πωλήσεις και κέρδη. Αδικο έχει; ηλιος

Η κορυφαία γερμανική εταιρεία κατασκευής μετατροπέων, SMA,  επεκτείνει τις υπηρεσίες λειτουργίας και συντήρησης (O & M)  στην Ευρώπη και τη Βόρεια Αμερική μέσω αγορών.

Ο Γερμανικός ομιλος Phoenix Solar με προβλέψεις για  μειωμένα έσοδα και λειτουργικά κέρδη για φέτος προέβη σε πώληση των δραστηριοτήτων της λειτουργίας και συντήρησης (O & M) στην SMA Solar Technology AG.

Aμερική και Κίνα κυριαρχούν στις εγκαταστασεις φωτοβολταικών το 2014


To ΙΗS προβλέπει οτι από τις 10 κορυφαίες εταιρείες  στην φετινή κατάταξη, οι έξι είναι από την Κίνα, ενώ οι τέσσερις βρίσκονται στη Βόρεια Αμερική.

Οι 10 μεγαλύτερες ετάιρίες φωτοβολταικών μηχανικής, προμήθειας και κατασκευής (EPC) έχουν εγκαταστήσει φέτος 8 GW στι σύνολο που  ισοδυναμεί με το 20% της παγκόσμια ζήτησης -

Δευτέρα 4 Αυγούστου 2014

Η Ουκρανία σχεδιιάζει να μειώσει στο μισό τις ταρίφες

Ενδιαφέρουσα η περίπτωση της Ουκρανίας...
Αν μη τι άλλο, μπορείς να κάνεις παραλληλισμό σε αρκετά σημεία με την περίπτωση της Ελλάδος .. Για να δουμε πως θα πανε εκεί οι αγωγές....ηλιος

Αντιμετωπίζοντας δεινά οικονομικά προβλήματα που απορρέουν από τον εν εξελίξει εμφύλιο πόλεμο, η ουκρανική κυβέρνηση έχει εγκρίνει ένα σχέδιο για τη μείωση των feed-in tariffs κατά 50%. Μεγάλες φωτοβολταικές εταιρίες πρόκειται να λάβουν νομικά μέτρα εναντίον αυτής της κίνησης. 

Κυριακή 3 Αυγούστου 2014

Στην Αγγλία εταιρίες φωτοβολταικών κερδισαν αποζημίωση στο δικαστήριο για αλλαγες στις ταρίφες

 Πετυχαν αποζημίωση για ζημίες γιατί ενημερώθηκαν για τις αλλαγές 6 εβδομάδες πριν! Τί να πουμε και εμείς που οι αλλαγές στις ταρίφες έγιναν μετά την υπογραφή των συμβολαίων; ηλιος

Το Δικαστήριο αποφάνθηκε υπέρ της αξίωσης αποζημίωσης για 14 εταιρείες που αδικήθηκαν από τις κυβερνητικές αλλαγές στο σύστημα ταρίφας των φωτοβολταικών που ξεκίνησε το 2011.

Ένας δικαστής του Ανώτατου δικαστηρίου στο Ηνωμένο Βασίλειο αποφάνθηκε ότι οι 14 εταιρείες φωτοβολταικών, δικαιούνται αποζημίωση. Οι εταιρίες αυτές ζητούν κάτι περισσότερο από £ 130 εκατομμύρια (223 εκατομμύρια δολάρια)
ως αποζημίωση.

Απόφαση - σταθμός στη Βουλγαρία: Παράνομο το "χαράτσι" στις ΑΠΕ

Την ανάκληση του τέλους που είχε επιβληθεί στους παραγωγούς ενέργειας από αιολικά και φωτοβολταϊκά και το οποίο ανερχόταν σε 20% επί των εσόδων των έργων αποφάσισε το Συνταγματικό Δικαστήριο της Βουλγαρίας.
Σύμφωνα με την απόφαση του δικαστηρίου, η επιβολή του εν λόγω τέλους παραβίαζε το Σύνταγμα της χώρας.

ΝΕΑ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΤΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ''ΣΤΕΓΗ'' ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΕΠΑΦΗ ΜΑΣ ΜΕ ΤΟ ΥΠΕΚΑ Η ΥΠΟΥΡΓΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΤ ΜΕΤΕΡΙΝG


31-07-2014
O σύνδεσμος μας μετά την επιτυχία της αναθεώρησης του σχεδίου νόμου αλλαγής των συμβάσεων των οικιακών που αρχικά ήταν σχεδιασμένος απο το 2009 και μετα την επιστολή του Προέδρου μας Κου Δράμαλη στον πρωθυπουργό της χώρας Κο Σαμαρά τροποποιήθηκε απο το 3ο τρίμηνο του 2011 , μετρά άλλη μια επιτυχία την υπουργική απόφαση θεσμοθέτησης με