Τρίτη 28 Ιανουαρίου 2014

Συνάντηση με Τραπεζες για ελαφρύνσεις + σχέδιο εθελοντικής αλλαγής σύμβασης


Ουδεν νεώτερο!
Ούτε αυτή την εβδομάδα θα υπάρξουν ανακοινώσεις για το λεγόμενο new deal στις υφιστάμενες επενδύσεις ΑΠΕ, δηλαδή για τις παρεμβάσεις που ετοιμάζει η κυβέρνηση προκειμένου να λύσει το πρόβλημα του συσσωρευμένου ελλείμματος του ειδικού λογαριασμού ΑΠΕ του ΛΑΓΗΕ και της μη δημιουργίας νέου.
Σύμφωνα με πληροφορίες του energypress, στην αρχή της επόμενης εβδομάδας προβλέπεται η κρίσιμη συνάντηση στο Υπουργείο Οικονομικών, ανάμεσα στο ΥΠΕΚΑ, το οικονομικό επιτελείο και τους εκπροσώπους των τραπεζών, προκειμένου να ληφθούν οι τελικές αποφάσεις. Βάση για την ατζέντα της συνάντησης θα αποτελεί η

Κυριακή 26 Ιανουαρίου 2014

Πληρωμές φωτοβολταικών ΛΑΓΗΕ παραγωγής Ιουνίου - πληρωμή Ιανουάριo (2)

Είναι η 2η ανάρτηση για παραγωγη Ιούνιο. Για σχόλια και ενημέρωση απο την 1η αναρτηση στα σχόλια πατήστε εδώ. Ελπίζω να γίνουν πληρωμές και να μην χρειαστεί και 3η αναρτηση!!

Ενημερώστε όταν έχετε πληρωθεί  τράπεζα, περιοχή φ/β, ημ/νια πληρωμής, και ποσο.
Για πληροφορίες σχετικά με προηγούμενους μήνες πληρωμής δείτε Πληρωμές Παραγωγής αλλη ανάρτηση. 

Δευτέρα 20 Ιανουαρίου 2014

Καθυστερεί το new deal - Νέος Στοχος να δοθεί το νομοσχέδιο τελος Ιανουαριου!


 
Δηλαδή, να καταλαβω η μεν πρώτη προταση δεν ευσταθεί λογο αθέτησης πληρωμών η δεύτερη ομως ειναι υποχρεωτική και εκει δεν τίθεται αθέτηση συμβολαιου?  Και το ποιος μιλαει με τις τραπεζες και ποιος εκπροσωπεί τους παραγωγούς αναφέρεται γενικα και αόριστα....ηλιος

Η δέσμευση του κ. Παπαγεωργίου προς τη ΡΑΕ, σύμφωνα με την οποία εντός του πρώτου 15μέρου του Ιανουαρίου θα δινόταν σε διαβούλευση το νομοσχέδιο για τις παρεμβάσεις στις υφιστάμενες συμβάσεις ΑΠΕ, δεν τηρήθηκε, όπως είχε άλλωστε προβλέψει το Εnergypress, και η επόμενη ημερομηνία - στόχος, είναι να δοθεί το νομοσχέδιο μέχρι το τέλος του Ιανουαρίου.
Άγνωστο εάν θα γίνει, αλλά το ΥΠΕΚΑ γνωρίζει καλά ότι μέχρι τις 28 Φεβρουαρίου θα πρέπει όχι απλώς να έχει συμφωνήσει, αλλά να

Τετάρτη 15 Ιανουαρίου 2014

Ο πρόεδρος της Βουλγαρίας αμφισβητεί τον φόρο στα φωτοβολταϊκά

Σε συνέχεια της προηγούμενης ανάρτησης ο Πρόεδρος της Βουλγαρίας Ρόσεν Πλεβνέλιεφ έχει υποβάλει αναφορά στο συνταγματικό δικαστήριο της χώρας να αμφισβητήσει το φόρο 20% στα φωτοβολταικά που θεσπίστηκε από την κυβέρνηση τον Δεκέμβριο του 2013. 

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ΑΝΤΙΘΕΤΗ σε αναδρομικούς φόρους στα φωτοβολταϊκά

Αλλο Βουλγαρία, Αλλο Ελλαδιστάν!
Εκπρόσωποι της βουλγαρικής Ένωσης Φωτοβολταϊκής Ενέργειας ( BPVA ) συναντήθηκε με τα μέλη της Γενικής Διεύθυνσης Ενέργειας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στις Βρυξέλλες, στις 8 Ιανουαρίου για να συζητήσουν τον φόρο 20 % στα φωτοβολταικά που πρόσφατα έβαλε η βουλγαρική κυβέρνηση . Σύμφωνα με τον τοπικό Τύπο Novinite , η ένωση έλαβε επίσημη απάντηση από την Επιτροπή επιβεβαιώνοντας την αντίθεσή της σε κάθε αναδρομική μέτρο που εφαρμόζεται στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας incentives .  

Τετάρτη 8 Ιανουαρίου 2014

Πληρωμές φωτοβολταικών ΛΑΓΗΕ παραγωγής Ιουνίου - πληρωμή Ιανουάριο

Ενημερώστε όταν έχετε πληρωθεί  τράπεζα, περιοχή φ/β, ημ/νια πληρωμής, και ποσο.
Για πληροφορίες σχετικά με προηγούμενους μήνες πληρωμής δείτε Πληρωμές Παραγωγής αλλη ανάρτηση. 

Φοβού...το new deal που ερχεται.....

Στις 23 Δεκέμβρη οι δημοσιεύσεις ελεγαν οτι παιζουν ακόμα νέα σεναρια...Τώρα αφου φαγανε τη γαλοπούλα τους εμεινε ενα! Το αρχικό και το πιο ....φοβερό! Γιατι; γιατί οι ανθρωποι είναι επιμελείς και ενδιαφέρονται και καλα για τις τεχνικές λεπτομέρεις! Πρέπει να κατσω να μετρήσω ολες τις "προτασεις" που εχουν διαρρεύσει ανα καιρους για το new deal! 
Ντροπή σας που εμπαιζετε τον κόσμο τόσο καιρό. Ντροπή σας που ακροβατείτε μεταξύ συμφερόντων και δικαίου! ηλιος
 
Μια από τις πλέον δύσκολες και περίπλοκες εξισώσεις φαίνεται ότι αποτελεί για το ΥΠΕΚΑ και την κυβέρνηση γενικότερα η υπόθεση των υφιστάμενων συμβάσεων ΑΠΕ και η παρέμβαση σε αυτές για το μηδενισμό του ελλείμματος του Ειδικού Λογαριασμού του ΛΑΓΗΕ. Η δυσκολία του εγχειρήματος του λεγόμενου new deal

Τρίτη 7 Ιανουαρίου 2014

ΣΠΕΦ: Αμεσος συμψηφισμός του ΦΠΑ



Στο θέμα του συμψηφισμού των οφειλών του ΛΑΓΗΕ και των φορολογικών υποχρεώσεων των ηλεκτροπαραγωγών από φωτοβολταϊκά επανέρχεται ο ΣΠΕΦ με επιστολή του προς τον υπουργό Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα.
Όπως τονίζεται στην επιστολή, οι ηλεκτροπαραγωγοί είναι υποχρεωμένοι να καταβάλλουν στην εφορία το ΦΠΑ για τιμολόγια που έχουν εκδώσει στο όνομα του λειτουργού της αγοράς, παρόλο δεν τα έχουν εισπράξει επί 6 μήνες.