Δευτέρα 1 Απριλίου 2013

Οι Γερμανοι βάζουν χερι στις απε και τα ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΙΚΑ της Ελλαδος!

Λαμοοογιααα
Με κοινή συμφωνία - κοινο σκάνδαλο, η Ελλαδα αποδεικνύεται οτι "θελει τον Γερμανό της¨ για να φτιάξει και το πλαίσιο απε ! Λεπτομέρειες δεν αναφέρονται αλλα οπως φαίνεται ...βρωμάει!
1) Ποια εμπειρία της Γερμανίας να εκμεταλλευτούμε τώρα ; Μήπως επειδή πέφτει η αγορά της Ευρώπης οι Γερμανοι βάζουν χερι στο βαζο με το μελι; Δεν υπάρχουν Έλληνες να κερδίσετε απο την εμπειρία τους;
2) Απο που βγαίνει οτι τα φωτοβολταϊκά στην Ελλαδα ειναι πιο ακριβά απο τη Γερμανία; Έχετε συγκρίνει προδιαγραφές;   Και έστω οτι είναι, πως θα γινουν πιο φθηνά; αγοράζοντας ακριβά Γερμανικα πανελ (ωραιο ανεκδοτο) ή απλα στηρίζουμε ξεδιάντροπα τις Γερμανικές εταιρίες που καταρρέουν;   ΗΛΙΟΣ

Η γερμανική κυβέρνηση έχει υπογράψει μια κοινή δήλωση αρχικων προθέσεων (DOI - declaration fo intent) με την κυβέρνηση της Ελλάδα και την την Ευρωπαϊκής Επιτροπής με στοχο η Ελλάδα και η Γερμανια να ενισχύσουν τη συνεργασία τους στον τομέα των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.

Το DOI, που υπογράφηκε στο Βερολίνο την περασμένη εβδομάδα, θα βοηθήσει την Ελλάδα να επωφεληθεί τόσο από την πρόσφατη μείωση του
κόστους της τεχνολογίας, ιδιαίτερα στον τομέα των φωτοβολταϊκών, καθώς και από την εμπειρια της Γερμανίας και της ΕΕ στον τομέα των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.

Σύμφωνα με τους όρους της συμφωνίας, η Γερμανία και η ΕΕ θα παρέχουν στην Ελλάδα τεχνική βοήθεια για τη μεταρρύθμιση των εγχώριων ανανεώσιμων πηγών ενέργειας με σκοπό την τόνωση των επενδύσεων στην Ελλάδα. Το γερμανικό υπουργείο Περιβάλλοντος σημειώνει ότι αν και η Ελλάδα έχει πολύ περισσότερη ηλιακή ακτινοβολία από τη Γερμανία, το κόστος για την υποστήριξη των φωτοβολταικών είναι σημαντικά υψηλότερο. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι το γενικότερο πλαίσιο μπορεί να βελτιωθεί, λέει το υπουργείο.

Το σχέδιο μεταρρύθμισης της ενέργειας, ένα σημαντικό στοιχείο του πακέτου βοήθειας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την Ελλάδα, θα διαρκέσει έως και τρία χρόνια. Η ανακοίνωση από το γερμανικό υπουργείο περιβάλλοντος δεν αναφέρει το πρόγραμμα Helios, ένα γερμανο-ελληνικό σχέδιο που επιδιώκει να χτίσει 10 GW φωτοβολταϊκών ενέργειας στην Ελλάδα για το σκοπό της εξαγωγής ηλεκτρικής ενέργειας στη Γερμανία και άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

Τα σχέδια για το πρόγραμμα Helios συντάχθηκαν το 2011 και το 2012 και είχαν παρουσιαστεί επίσημα τον Μάρτιο του περασμένου έτους. Τον Απρίλιο του 2012, ο Ευρωπαίος Επίτροπος για την Ενέργεια Gunther Oettinger ενέκρινε επίσημα το έργο, αλλά και μερικά νέα στοιχεία έχουν προκύψει σχετικά με το πρόγραμμα Helios από τότε(Για οσους δεν ξερουν τι εστι το προτζεκτ, και τι ξεπουλημα γινεται που αφορα και επηρεάζει ολους μας,  υπαρχει ειδική κατηγορια στο blog με τον τιτλο helios και οοοολο το ιστορικο της απατης)


Πηγή: Γερμανικό Ομοσπονδιακό Υπουργείο Περιβάλλοντος (BMU), PHOTON

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχολιασε , πες τη γνωμη σου, τι περιμενεις;;
Ισως ολοι μαθουμε κατι ...

Οποια σχόλια ειναι υβριστικά θα κοβονται, όπως επίσης οσα σχόλια δεν συμβάλουν στην συζήτηση και ενημέρωση. Ευχαριστώ