Τετάρτη 3 Απριλίου 2013

Οι τραπεζες της Κινας προειδοποιούν για το υψηλό ρισκο στα φωτοβολταικά

Η Ρυθμιστική Επιτροπή τραπεζών στην Κινα (CBRC) προέτρεψε τις τράπεζες να δώσουν ιδιαίτερη προσοχή στους πιστωτικούς κινδύνους σε βασικούς κλάδους που πλήττονται από την οικονομική ύφεση και έχουν πληγεί από τα δεινά της πλεονάζουσας παραγωγής.
Μεταξύ αλλων στις βιομηχανίες περιλαμβάνονται η αγορα των ακινήτων , μηχανήματων, σιδήρου και χάλυβα, η αγορα εξοπλισμού αιολικής ενέργειας και φωτοβολταικών κυψελών. Επιπλέον, η CBRC τόνισε επίσης τους κινδύνους για τις εταιρείες που επεκτείνονται γρήγορα, υπερχρεωμένες, με υψηλό βαθμό μόχλευσης και χρηματοδοτούνται από ιδιωτικά επενδυτικά κεφάλαια.

Εμπειρογνώμονες εκτιμούν ότι το υπόλοιπο του χαρτοφυλακίου δανείων των βιομηχανιών αυτών θα μπορούσε να ανέλθει σε περίπου 30-40 τρις γουαν ($ 4,83 εως 6,44 τρισεκατομμύρια).
 Οι τράπεζες έχουν αποσύρει τις έγκρισεις  πιστωτικών για έργα ανάπτυξης ακινήτων και των βιομηχανιών με ξεπερασμένη παραγωγική ικανότητα ή πλεονάζουσα παραγωγική ικανότητα. ,

Αναλυτές είπαν ότι παρά την επιφυλακτική στάση από ορισμένες τράπεζες, οι κίνδυνοι που συνδέονται με τις εν λόγω βιομηχανίες εξακολουθούν να είναι διαχειρίσιμοι.

Ωστόσο, πρόσθεσαν, οι τράπεζες θα αναγκαστούν να προσαρμόσουν την πιστωτική  δομή τους σύμφωνα με τη διαδικασία της οικονομικής αναδιάρθρωσης

Για αυτο το λογο και οChen Yuan, πρόεδρος της China Development Bank, δήλωσε ότι η τράπεζά του θα προφυλαχθεί από τους κινδύνους στον τομέα της ηλιακής ενέργειας, και θα περιορίσει τα νέα δάνεια σε κατασκευαστές φωτοβολταικών  πάνελ.
 Πηγή: China Daily USA


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχολιασε , πες τη γνωμη σου, τι περιμενεις;;
Ισως ολοι μαθουμε κατι ...

Οποια σχόλια ειναι υβριστικά θα κοβονται, όπως επίσης οσα σχόλια δεν συμβάλουν στην συζήτηση και ενημέρωση. Ευχαριστώ