Τετάρτη 3 Απριλίου 2013

Η Αμερική φταιει για τη χαμηλή ζήτηση στις πρασινες τεχνολογίες

Οι αλλοι φταινε παντα!


Reuters Christiaan Hetzner -  
Ο πρόεδρος της Bosch εχθές είπε σε γερμανική εφημερίδα, οτι η Αμερική προκάλεσε ρωγμές στην αγορά των απε. Δηλαδή φταίει η Αμερική που η ζήτηση είναι χαμηλή στις  ενεργειακά αποδοτικές πράσινες τεχνολογίες, λόγω της "έκρηξης" της ζήτησης των ΗΠΑ σε φυσικό αέριο .
Η Γερμανική εταιρία Bosch , πρόσφατα ανακοίνωσε οτι φεύγει απο το χώρο των φωτοβολταϊκών,    και ειχε πει οτι ο κύριος λογος ήταν η υπερπροσφορά απο την Κινα σε φωτοβολταϊκά πάνελ. 

«Τα Φωτοβολταϊκά διέρχονται μια μοναδική μετάβαση. Αλλά δεν μπορείτε και εντελώς να απορρίψει ότι η χρήση ενεργειακά αποδοτικών τεχνολογιών τέθηκε υπό πίεση στις Ηνωμένες Πολιτείες," "Η μεγαλύτερη διαθεσιμότητα των ορυκτών καυσίμων έχει φυσικά επιπτώσεις στον υπολογισμό (οικονομικό) των φλικών προς το περιβάλλον τεχνολογίες," εξήγησε.

 
Σύμφωνα με τον προεδρο Fehrenbach, το περασμένο ετος υπήρχε προσφορά για 60 γιγαβάτ φωτοβολταικά πανελ σε όλο τον κόσμο, κατι που ήταν διπλάσιο από το ποσό της συνολικής ζήτησης, προκαλώντας ετσι ενα  40 τοις εκατό μείωση στις τιμές που εβαλε στο κόκκινο όλους τους κατασκευαστές φωτοβολταϊκών συστημάτων. 

Πρόσθεσε δε οτι "Μετά από αυτή την καταστροφική φάση δεν θα υπάρχει κατά πάσα πιθανότητα κανένας κατασκευαστής κρυσταλλικών φωτοβολταϊκών πανελ στην Ευρώπη που να είναι ανταγωνιστικός" . 

Μετά την πρώτη είσοδο στην αγορά το 2008, η Bosch αποφάσισε την περασμένη εβδομάδα να βγει  έξω από το χαρτη της φωτοβολταικής ενέργειας - μια ασυνήθιστη στρατηγική κολοτούμπα για, μια εταιρεία που σπάνια απολύει και τώρα αναγκάστηκε να απολύσει 3000.

Η επιχείρηση των φωτοβολταικών προκάλεσε απώλεια της ταξεως  1 δισ. ευρώ  το 2012 και η αξία της  απομειώθηκε  στο μηδέν.


πηγη reuters




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχολιασε , πες τη γνωμη σου, τι περιμενεις;;
Ισως ολοι μαθουμε κατι ...

Οποια σχόλια ειναι υβριστικά θα κοβονται, όπως επίσης οσα σχόλια δεν συμβάλουν στην συζήτηση και ενημέρωση. Ευχαριστώ