Τετάρτη 10 Απριλίου 2013

Η Ιταλια παίρνει πισω αιολικα και φωτοβολταικα απο τη Μαφία

Ξέπλυμα χρήματος και φωτοβολταικά; Μαφία; Που ακουστηκε !!! Ε, ρε τι εχουμε να ακουσουμε ακομα!
Μαφία, Μαφία, οι Ιταλοι, τα δικαστήρια τους ομως δουλευουν μια χαρα. 

Συγχαρητήρια για την Ιταλία, η οποία την περασμένη εβδομάδα πήρε στην ιδιοκτησία της 43 εταιρίες αιολικής και φωτοβολταικής ενέργειας. Αυτο δεν ήταν το αποτέλεσμα ενός δημόσιου συστήματος αλλα μια απόφαση δικαστηρίου, μετά από μια οργανωμένη έρευνα κατα του εγκλήματος.

Η 
Ιταλική αστυνομία κατέσχεσε περιουσιακά στοιχεία αξίας  1,3 δισ. ευρώ από εναν κατασκευαστή ανανεώσιμων πηγών στη Σικελία, στη μεγαλύτερη ποτέ κατάσχεση  περιουσιακών στοιχείων που σχετίζονται με τη μαφία.


    Η αστυνομία δήλωσε  οτι τα περιουσιακά στοιχεία, τα οποία περιλαμβάνουν 43 εταιρίες αιολικών και φωτοβολταικών, 98 ακίνητα και 66 τραπεζικούς λογαριασμούς, ανήκε στον Vito Nicastri, ένα 57χρονο επιχειρηματία με το παρατσούκλι του "Αρχοντας του Ανέμου" λογω του εξέχοντα ρόλου του στην επιχείρηση.

    
«Πρόκειται για έναν τομέα της οικονομίας στον οποίο τα χρήματα μπορούν εύκολα να ξεπλυθούν," είπε ο  Arturo de Felice, ο επικεφαλής στην καταπολέμηση  της Μαφίας , στο κανάλι ειδήσεων SkyTG24.  "Λειτουργώντας σε μια γκρίζα ζώνη βοήθησε να δημιουργήσει την επιχείρησή του όλα αυτά τα χρόνια," είπε. 
  Και βεβαια το νέα εδώ ειναι αρκετα : η μαφία χρηματοδοτεί/ξεπλένει απο προϊόντα εγκλήματος εργα σε ανανεώσιμες πηγές ενέργειας καθώς και οτι υπαρχει  εξαπάτηση του Ιταλικού κοινού, αφού καρπώνονται τις επιδοτήσεις.  - 
 Οπως προέκυψε, απο το 2010, η  Cosa Nostra προσπαθούσε να πάρει εκατομμύρια ευρώ τόσο από την ιταλική κυβέρνηση οσο και την Ευρωπαϊκή Ένωση με την αρπαγή των γενναιόδωρων επιχορηγήσεις που προσφέρονταν για επενδύσεις στην αιολική και φωτοβολταική ενέργεια. Μάλιστα φάνηκε οτι  ο κ. Nicastri είχε δημιουργήσει μια τεράστια επιχείρηση εναλλακτικής ενέργειας κατ 'εντολή του οργανωμένου συνδικάτου εγκλήματος.

 http://grist.org/news/italy-seizes-wind-and-solar-trove-from-mafia/
 http://www.independent.co.uk/


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχολιασε , πες τη γνωμη σου, τι περιμενεις;;
Ισως ολοι μαθουμε κατι ...

Οποια σχόλια ειναι υβριστικά θα κοβονται, όπως επίσης οσα σχόλια δεν συμβάλουν στην συζήτηση και ενημέρωση. Ευχαριστώ