Δευτέρα 1 Απριλίου 2013

Γερμανικό φαγοπότι στα φωτοβολταϊκά: Τυχαίο; Δεν νομίζω!

Οι Γερμανικές εταιρίες κυριαρχούν στην αγορά των φωτοβολταϊκών, τουλάχιστον στην αγορά των inverter. Μια χούφτα Γερμανικές εταιρίες κυριεύουν την αγορά των φωτοβολταϊκών αντιστροφών, ακόμη και σήμερα.

 Στα πάνελ βέβαια  ξεκίνησαν δυνατά, πουλώντας τη Γερμανική υπεροχή της ποιότητας, με αμφιβόλου αρκετές φορές προέλευσης
πανελ,  αλλά σύντομα, οι Κινέζοι τους έφτασαν οχι μονο στην ποιότητα αλλα εριξαν και τις τιμές.


Αποτέλεσμα οι Γερμανικές εταιριες να παραπαίουν και γίγαντες και πρωτοπόροι στην έρευνα όπως η qcells να χρεωκοπήσουν. Ο ανταγωνισμός με την Κινα απειλεί τις περισσότερες Γερμανικές παραγωγικές εταιρίες. 

Και υπάρχει εντονη ανησυχία στον χώρο των φωτοβολταϊκών στη Γερμανία για το τι μελει γενεσθαι.    Ο χρόνος που περασε ήταν δύσκολος για αυτους. Και ξεκινουν ενεργειες να κερδίσουν τα χαμενα. Μια απο αυτές οι δασμοι στις εισαγωγές εκτος ΕΕ. Το σιγουρο ειναι, οπως εχει ειπωθεί ξανα, οτι απο τους αναμενόμενους δασμούς απο την ΕΕ στα κινέζικα  θα επωφεληθούν περισσότερο απο ολους οι Γερμανοί. 

Θεωρώ λοιπον οτι δεν ειναι καθολου τυχαία τα σημερινά νέα για δήθεν συμφωνία να "μας βοηθήσουν" να στήσουμε τις απε! Λεπτομέρειες δεν αναφέρουν στην συμφωνία, γενικώς και αορίστως αναφέρονται σε βοήθεια προς εμας! Δεν λενε τιποτα για το τι θα δώσουμε και τι θα παρουν! Απλα οτι αποφασισαν να μας βοηθήσουν. Δηλαδή πρεπει να νιώθουμε και ευγνώμονες για αυτό τη συμφωνία!!! 

 Το αν το προτζεκτ helios συμπεριλαμβάνεται στην συμφωνία η οχι θα το μαθουμε αργα ή γρήγορα. Αλλα τελικά, δεν εχει και πολύ σημασία..... το φαγοπότι θα αρχίσει απο τους Γερμανους με τον εναν ή τον αλλο τρόπο και θα χασουμε ολοι εμεις.

ΗΛΙΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχολιασε , πες τη γνωμη σου, τι περιμενεις;;
Ισως ολοι μαθουμε κατι ...

Οποια σχόλια ειναι υβριστικά θα κοβονται, όπως επίσης οσα σχόλια δεν συμβάλουν στην συζήτηση και ενημέρωση. Ευχαριστώ