Τετάρτη 23 Ιανουαρίου 2013

Οι Αγγλοι μηνύουν την Κυβέρνηση για 140 εκ λιρες

Μια ομάδα Βρετανών που αποτελειται απο φωτοβολταικές και κατασκευαστικές εταιρείες" ανακοίνωσε την πρόθεσή της να διεκδικήσει £ 140 εκατομμύρια (US $ 222 εκατομμύρια) ως αποζημίωση ενάντια στην κυβέρνηση, λόγω  του χειρισμού της οσον αφορα τη  μείωση της ταρίφας των φωτοβολταικών το 2011 και το 2012.
"Φιασκο" χαρακτηρίζουν τμήματα της βιομηχανίας φ/β, τις μειώσεις στο FIT για τα φωτοβολταϊκά στο Ηνωμένο Βασίλειο, που μοιαζει με μακροχρόνιο δράμα. Αρχικά καθορίστηκε σε £ 0.43/kWh (US $ 0.69/kWh), τον Οκτώβριο του 2011 η κυβέρνηση δήλωσε ότι θα μειώσει το ποσοστό σε £ 0.21/kWh, για να τεθεί σε ισχύ στις 12 Δεκεμβρίου. Η ημερομηνία αυτή στη συνέχεια καθυστέρησε μέχρι τις 3 Μαρτίου, μετά από δικαστικές προσφυγές.Η κυβέρνηση υποστήριξε ότι η πτώση του κόστους των φωτοβολταϊκών συστημάτων και η ενδεχόμενη έκρηξη του κόστους του συστήματος FIT ήταν οι λόγοι πίσω από τη δραματική μείωση του FIT. Η βιομηχανία φωτοβολταικής ενέργειας, ήρθε σε αντίθεση με τις ξαφνικές και δραματικές περικοπές, υποστηρίζοντας ότι στην πραγματικότητα ήταν παράνομη, δεδομένου ότι υλοποιήθηκε  πριν η περίοδος διαβουλεύσεων της κυβέρνησης ολοκληρωθεί.

17 επιχειρήσεις εκπροσωπούνται στην αίτηση κατά του Υπουργείου Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής (DECC).

Ο ισχυρισμός τους δεν στηρίζεται στην αιτιολόγηση πίσω από τις περικοπές της κυβέρνησης, αλλά στον τρόπο με τον οποίο διεξήχθη, η οποία ειχε ως αποτέλεσμα την κατρακύλα της εμπιστοσύνη του κοινού στα φωτοβολταϊκά και πτώση στον αριθμό των εγκαταστάσεων πτώση έως και  90%.Σε δήλωσή του ανακοινώνοντας τη νομική δράση, ο Simon Gillet από έναν από τους ενάγοντες E-ηλεκτρικής ενέργειας, δήλωσε: «Πέρυσι έπρεπε να είναι έτος ανάπτυξης, καινοτομίας,  επενδύσεων και εκπαίδευση για εμας , αλλά, αντίθετα, ήταν μια « τρομερή χρονια«  με περικοπές,  σύγχυση στους καταναλωτές, μερικη απασχόληση , άγχος και απολύσεις. "

Αντιδρώντας στη νομική αξίωση, εκπρόσωπος της αντιπολίτευσης του Εργατικού Κόμματος δήλωσε ότι οι περικοπές πήγαν πολύ μακριά και τέθηκαν σε εφαρμογή πάρα πολύ γρήγορα. "Χιλιάδες άνθρωποι έχασαν τις δουλειές τους, πολλές επιχειρήσεις στην ηλιακή βιομηχανία είδαν τα βιβλία παραγγελιών τους να "ξεραίνονται" και ο αριθμός των ανθρώπων που εγκαθιστούν ηλιακά πάνελ υποχώρησε. Οι υπουργοί πρέπει να ξεκαθαρίσουν σχετικά με το γιατί επεδίωξαν με τοσο σθένος την υλοποίηση των παράνομων σχέδιων τους και ποιες ηταν οι νομικές συμβουλές που πήραν  "



πηγη http://www.pv-magazine.com/news/details/beitrag/uk--solar-installers-and-developers-sue-government-for-140m_100009923/#axzz2IoDd8GZb

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχολιασε , πες τη γνωμη σου, τι περιμενεις;;
Ισως ολοι μαθουμε κατι ...

Οποια σχόλια ειναι υβριστικά θα κοβονται, όπως επίσης οσα σχόλια δεν συμβάλουν στην συζήτηση και ενημέρωση. Ευχαριστώ