Τρίτη 28 Αυγούστου 2012

Νεο προιόν SMA για τα μη διασυνδεδεμένα το 2013


(Reuters) - Η κορυφαία εταιρία φωτοβολταικών αντιστροφών SMA Solar  θα προσφέρει ένα νέο προϊόν κλειδί από το επόμενο έτος, που θα επιτρέψει σε γεννήτριες ντίζελ να αντλούν ενέργεια από φωτοβολταικά πανελ, δημιουργώντας υβρίδια που θα μπορούσαν να μειώσουν το κοστος παραγωγής  ηλεκτρικής ενέργειας σε απομακρυσμένες περιοχές.

Η SMA Solar δήλωσε νωρίτερα αυτό το μήνα ότι θα εισέλθουν στην αγορά δικτύων ηλιακής ενέργειας ντίζελ, αφήνοντας τους αναλυτές να ελπιζουν οτι η νέα γραμμή παραγωγής θα αυξήσει τις πωλήσεις στην εταιρεία. 

Η εταιρεία - δήλωσε στο Reuters ότι στοχεύει να ξεκινήσει τη μαζική παραγωγή του από τις αρχές του 2013.

Ακριβώς όπως ο υπολογιστής σε ένα υβριδικό αυτοκίνητο αποφασίζει αν θα αξιοποιήσει την μπαταρία ή τα καυσίμα, ο "ελεγκτής¨"  προσδιορίζει τον πιο αποτελεσματικό τρόπο χρήση της ενέργειας που παράγεται από τα φωτοβολταικά πανελ και τη γεννήτρια ντίζελ.

«Δυνητικά, αυτό είναι μια γιγαντιαία αγορά. Ωστόσο, θα πρέπει να γίνει διάκριση μεταξύ πιθανού και  πραγματικού», δήλωσε ο Matthias Vetter, ειδικός σε αυτόνομες παροχές ηλεκτρικού ρεύματος στο Ινστιτούτο Fraunhofer για Συστήματα Ηλιακής Ενέργειας.

Σύμφωνα με την έρευνα GlobalData εταιρεία, η παγκόσμια αγορά για το πετρέλαιο και το φυσικό αέριο γεννήτριες (γεννητριών) θα διπλασιαστεί σχεδόν σε 22,3 δισεκατομμύρια δολάρια μέχρι το 2020, από 12 δισ. δολάρια το 2011, ωθούμενη κυρίως από τους αγοραστές στην Αφρική και την Ασία.


Οι γεννήτριες ντίζελ αποτελούν βασική πηγή της ηλεκτρικής ενέργειας σε υπανάπτυκτες οικονομίες με κακά δίκτυα παροχής ηλεκτρικής ενέργειας. Ωστόσο, οι τιμές πετρελαίου έχουν αναρρίχηθεί και η ηλιακή ενέργεια έχει γίνει φθηνότερη. Αυτό σημαίνει ότι η προσθήκη φωτοβολταικών στο μίγμα θα μπορούσε να μειώσει το κόστος, παρά την αρχική επένδυση εκ των προτέρων για την αλλαγή, ένα ηλιακό πάνελ και ένα αντιστροφέα που βοηθά στην τροφοδότηση της ηλεκτρικής ενέργειας στο τοπικό δίκτυο.

Το Reuters λέει SMA δεν τους έδωσε λεπτομέρειες για το κοστος των προϊόντων.

Αντιπάλοι της εταιριας sma είναι για τα μη διασυνδεδμένα συστήματα η Elgris και η  Juwi. Σύμφωνα με πληροφορίες έχουν αρχίσει να αναπτύσσουν τα δικά τους προϊόντα συνδιασμού ντίζελ με φωτοβολταικα. 



πηγη http://www.reuters.com/article/2012/08/23/us-smasolar-hybrid-idUSBRE87M0KM20120823

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχολιασε , πες τη γνωμη σου, τι περιμενεις;;
Ισως ολοι μαθουμε κατι ...

Οποια σχόλια ειναι υβριστικά θα κοβονται, όπως επίσης οσα σχόλια δεν συμβάλουν στην συζήτηση και ενημέρωση. Ευχαριστώ