Παρασκευή 31 Αυγούστου 2012

Εrnst & Young: 10η θεση στα φωτοβολταικα

Σταθερά στην δέκατη θέση του δείκτη ελκυστικότητας της Ernst & Young για την ηλιακή ενέργεια βρίσκεται η Ελλάδα, με βάση τη νέα έκθεση που κυκλοφόρησε για τον μήνα Αύγουστο και συγκρίνει όλες τις χώρες του πλανήτη. Στα αιολικά η Ελλάδα έχασε μια θέση, υποχωρώντας από την 25η στην 26η της κατάταξης, βαθμολογούμενη με 48 στα αιολικά επί ξηράς και 33
στα υπεράκτια αιολικά. Στον δείκτη που αφορά συνολικά όλες τις ΑΠΕ, η χώρα μας παρέμεινε στην 18η θέση, την οποία κατείχε και τον Μάιο.

Το Renewable energy country attractiveness index της Ε&Υ λαμβάνει υπόψη μια σειρά από παράγοντες όπως το ρυθμιστικό ρίσκο για τους επενδυτές, την ευκολία σύνδεσης των έργων με το δίκτυο, την δυνατότητα χρηματοδότησης, αλλά και τεχνολογικές παράμετρους. Σημειώνεται ότι για την διαμόρφωση της βαθμολογίας που αφορά όλες τις ΑΠΕ υπολογίζεται κατά 55% η απόδοση μιας χώρας στα αιολικά, κατά 33% η απόδοση στην ηλιακή ενέργεια και κατά 13% οι υπόλοιπες μορφές καθαρής ενέργειας.


Έτσι λοιπόν, η Ελλάδα βαθμολογείται με 44,7 εν γένει στις ΑΠΕ, «σκοράροντας» 45 στα αιολικά, 48 στην ηλιακή ενέργεια (φ/β συν ηλιοθερμία), 34 στην βιομάζα, 25 στη γεωθερμία και 32 στις υποδομές. Συγκριτικά, η πρώτη στην κατάταξη, Κίνα, έλαβε 77, 64, 47, 60, 51 και 75 αντίστοιχα στις παραπάνω κατηγορίες, με συνολική απόδοση 70,2.

Όσον αφορά τους γείτονές μας, η Τουρκία ανέβηκε τρεις θέσεις, από την 29η στην 26η. Στα αιολικά κατατάσσεται 28η και στην ηλιακή ενέργεια 21η, σημειώνοντας άλμα τριών θέσεων. Η Βουλγαρία είναι 36η και κατατάσσεται 33η στα αιολικά και 30η στην ηλιακή ενέργεια, ενώ η Ιταλία είναι 6η γενικά στις ΑΠΕ, 8η στα αιολικά και 6η στην ηλιακή.

πήγη  http://www.energia.gr/article.asp?art_id=61283

1 σχόλιο:

  1. Καλο. Αλλα τα Αμερικανακια έπρεπε να φτιάξουν και μια λίστα που να λέει και ποτε πληρώνει ο διαχειριστής... Εκει σίγουρα ειμαστε τελευταίοι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχολιασε , πες τη γνωμη σου, τι περιμενεις;;
Ισως ολοι μαθουμε κατι ...

Οποια σχόλια ειναι υβριστικά θα κοβονται, όπως επίσης οσα σχόλια δεν συμβάλουν στην συζήτηση και ενημέρωση. Ευχαριστώ