Τετάρτη 29 Αυγούστου 2012

ΠΑΣΥΦ: Στοχοποίηση Φ/Β, που ειναι τα IRR των αλλων απε;;

Τα σύκα, συκα

Την έντονη δυσαρέσκεια του εκφράζει σύσσωμος ο χώρος των Φ/Β με την επιμονή του ΥΠΕΚΑ να μην ανακοινώνει τα IRR των λοιπών τεχνολογιών που μετέχουν στην ηλεκτροπαραγωγή έχοντας ανακοινώσει μόνο των φ/β.

Ο ΠΑ.ΣΥ.Φ , σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε, θεωρεί ότι στα πλαίσια της αντικειμενικής και χρηστής μεταχείρισης θα πρέπει να ζητηθεί να ανακοινωθούν από τη ΡΑΕ (όπως έγινε και στα φ/β) τα IRR για κάθε τεχνολογία.


Είναι φανερό ότι τα φ/β έχουν στοχοποιηθεί και αυτό φαίνεται από όλες τις κινήσεις που έχουν γίνει το τελευταίο διάστημα από πλευράς ΥΠΕΚΑ, αλλά και από αυτές που δρομολογούνται, καθώς όλες αφορούν αποκλειστικά και μόνο τον κλάδο των φ/β.

Εκτός από το ότι αποφεύγεται να ανακοινωθούν τα IRR, μια σειρά πεπραγμένων και προγραμματιζόμενων κινήσεων επιβεβαιώνουν την στοχοποίηση, αναφέρει χαρακτηριστικά.
Ενδεικτικά:
1)η ανακοίνωση αναστολής αδειοδοτήσεων μονο για ΦΒ παρ ότι το feed in tariff κατέβηκε σε πολύ χαμηλά επίπεδα και σε απόσταση αναπνοής από το grid parity.

2)ο ισχυρισμός ότι έχουν επιτευχτεί οι εθνικοί στόχοι παρ ότι τα συνδεδεμένα έργα φωτοβολταϊκών δεν ξεπερνούν τα 1000 MW έναντι στόχου 2400 MW. (η συμβασιοποίηση δεν σημαίνει και υλοποίηση, ειδικά με την έλλειψη ρευστότητας που έχουν οι τράπεζες).

3)η διαρροή μέσω δημοσιογραφικών πληροφοριών ότι θα υπάρξει έκτακτη εισφορά 20% επί του τζίρου μόνο στα φ/β και μάλιστα για λογαριασμό του διαχειριστή.

4)το ότι δεν εφαρμόστηκε καμιά νομοθετική ρύθμιση που ενίσχυε το ταμείο των ΑΠΕ από εκείνες που είχαν ψηφιστεί για την βελτίωση των οικονομικών του ΛΑΓΗΕ.

5) το ότι γίνεται παρέμβαση και καταστρατήγηση των συμβάσεων στα φ/β παρ ότι δεν χρηματοδοτούνται από τον κρατικό προϋπολογισμό αλλά από την αγορά, σε αντίθεση με άλλες χώρες που η χρηματοδότηση γίνεται από τον κρατικό προϋπολογισμό.

"Οι προθέσεις του ΥΠΕΚΑ είναι εμφανείς από το ότι δεν διαψεύδει τις δημοσιογραφικές πληροφορίες για την έκτακτη εισφορά όπως όφειλε προς καθησυχασμό της αγοράς. Οφείλει όμως να γνωρίζει ότι μια Εισφορά 20% επί του τζίρου, πρακτικά σημαίνει: 100% εισφορά επί των κερδών +35% κανονικός φόρος επιχειρήσεων +12% τόκος. Σύνολο, επιβάρυνσης 147% επί των κερδών. Ποια επιχείρηση είναι βιώσιμη με τέτοια εξίσωση; Εκτός και αν τα μαθηματικά δεν είναι ίδια για όλους..", καταλήγει ο ΠΑΣΥΦ.


http://www.energypress.gr/news/fwtoboltaika/Na-anakoinwthoyn-ta-IRR-olwn-twn-APE-zhtaei-o-PASYF

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχολιασε , πες τη γνωμη σου, τι περιμενεις;;
Ισως ολοι μαθουμε κατι ...

Οποια σχόλια ειναι υβριστικά θα κοβονται, όπως επίσης οσα σχόλια δεν συμβάλουν στην συζήτηση και ενημέρωση. Ευχαριστώ