Κυριακή 26 Αυγούστου 2012

Η Κινεζικη βιομηχανία φωτοβολταικών πληγωμένη απο χαμηλες πωλήσεις και τον πολεμο τιμών

Από το 2010, η τιμή των πλακιδίων του πυριτίου, που χρησιμοποιείται για να την παραγωγή των φωτοβολταικών κυψελών, έχει μειωθεί κατά 73 τοις εκατό, σύμφωνα με τον Aaron Chew και Francesco Citro, αναλυτές του Maxim Group, μιας εταιρείας χρηματοοικονομικών στη Νέα Υόρκη.
  Η τιμή των κυψελών έχει μειωθεί κατά 68 τοις εκατό και των πανελκατά 57 τοις εκατό.

«Η βιομηχανία φωτοβολταικών μαστίζεται από την κατάρρευση των τιμών», είπε ο Μάσα και Citro

σε μια έκθεση.

 Οι κύριες κινέζικες κατασκευαστές φωτοβολταικών έχουν συσσωρεύσει συνολικά 17,5 δισ. δολάρια  χρέος, εχωντας ετσι τους ισολογισμούς τους "σε οριακό σημείο," είπαν. Ο Haugwitz είπε άνθρωποι του κλάδου του έχουν πει οτι τουλάχιστον 300 μικρότεροι κατασκευαστές έχουν αναστείλει την παραγωγή και άλλοι παράγουν κάτω από το 50 τοις εκατό των δυνατοτήτων τους.


Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Το Πεκίνο είναι απιθανο να επιτρέψει μεγάλους παραγωγούς να χρεοκοπήσουν, αλλά τα μέτρα διάσωσης που θα μπορούσαν να περιλαμβάνουν εισφορές κεφαλαίου, θα εξαλείψουν την αξία των μετοχών που κατέχονται από ξένους επενδυτές, οι οποίοι έχουν βάλει δισεκατομμύρια δολάρια στη βιομηχανία.



ΟΙ ΔΑΣΜΟΙ ΣΤΑ ΚΙΝΕΖΙΚΑ
Η βιομηχανία αντιμετωπίζει επίσης τον πιθανό αντίκτυπο των αμερικανικών (ήδη περασε) και ευρωπαϊκών μέτρων δασμών (εχει ξεκινήσει η διαδικασία) στις καταγγελίες οτι το Πεκίνο επιχορηγεί τις επιχειρήσεις. Οι ανταγωνιστές παραπονιούνται ότι επιτρέπει στους κινέζους προμηθευτές να πωλούν στο εξωτερικό σε αθέμιτα χαμηλές τιμές, αφανίζοντας αμερικανικές και ευρωπαϊκές θέσεις εργασίας στο εξωτερικό - ένα εκρηκτικό ζήτημα σε μια εποχή υψηλής ανεργίας.


 Αυτό εχει ανησυχήσει τις κινεζικές εταιρείες, που προειδοποίησαν το Πεκίνο οτι θα προβούν σε αντίποινα, πιθανώς προκαλώντας έναν εμπορικό πόλεμο.

"Πάνω από το 60 τοις εκατό των προϊόντων εξάγονται στην Ευρώπη," δήλωσε ο Wang Shuai, ένας εκπρόσωπος της Yingli. "Αν μετρα δασμου μπουν και στην Ευρώπη, αυτό θα ήταν ένα μοιραίο πλήγμα για τη βιομηχανία."


ΑΝΑΔΥΟΜΕΝΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
 Την ίδια στιγμή, μια νέα ανταγωνιστική απειλή αναδύεται: κορεατικές εταιρείες, όπως ο βιομηχανικός γίγαντας Ηyundai.

Το 2010, η Hanwha Κορεατικη εταιρία το 49,9% της Solarfun Power Holdings, την έκτη μεγαλύτερη παραγωγός ηλιακών πάνελ της Κίνας κατ 'όγκο.

"Οι Κορεάτες ήρθε αργά στο παιχνίδι, αλλά έχουν βαθιές τσέπες», δήλωσε ο Haugwitz. «Δεν θέλουμε να αφήσουμε αυτή την ευκαιρία να γλιστρήσει μέσα από τα χέρια τους."




Πηγη  http://www.washingtonpost.com/ /2012/08/22/


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχολιασε , πες τη γνωμη σου, τι περιμενεις;;
Ισως ολοι μαθουμε κατι ...

Οποια σχόλια ειναι υβριστικά θα κοβονται, όπως επίσης οσα σχόλια δεν συμβάλουν στην συζήτηση και ενημέρωση. Ευχαριστώ