Τετάρτη 1 Αυγούστου 2012

Επιτροπος Ενέργειας: οχι σε παρεμβασεις σε υφισταενες απε

Παρότι η Τρόικα αλλά και η Κομισιόν εμφανίζεται να πιέζει κατά τις συναντήσεις της με την ελληνική πλευρά, για την άμεση λήψη μέτρων που να εξορθολογίζουν την αγορά των ΑΠΕ, την ίδια στιγμή διαπιστώνεται ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή διατυπώνει την αντίθεσή της σε οποιοδήποτε μέτρο ή πολιτική που επηρεάζει αναδρομικά τις υφιστάμενες και λειτουργούσες επενδύσεις Α.Π.Ε.

Συγκεκριμένα, σε επιστολή του προς τον Πρόεδρο της ESTELA* (European Solar Thermal Electricity Association), ο Επίτροπος Ενέργειας τονίζει:
«Όπως έχω δημοσίως και επανειλημμένως πει στο παρελθόν, τα κράτη μέλη θα πρέπει να αποφεύγουν αναδρομικά μέτρα και ξαφνικές τακτικές "σταμάτα – ξεκίνα"  που επηρεάζουν τις αγορές των ΑΠΕ».

Ο Επίτροπος υπενθυμίζει μάλιστα ότι πρόσφατα η Κομισιόν είχε θίξει το συγκεκριμένο ζήτημα στις εξαμηνιαίες συστάσεις της προς την Ισπανία αλλά και σε σχετική έκδοσή της με  τίτλο : “Renewable Energy: a major player in the European energy marker”.
Κύκλοι της ελληνικής αγοράς ΑΠΕ σημειώνουν ότι είναι ιδιαίτερα σημαντικό ότι ο Επίτροπος υπογραμμίζει την αντίθεσή του στα αναδρομικά μέτρα αναφερόμενος σε μια χώρα, την Ισπανία, η οποία βρίσκεται στο μάτι του κυκλώνα της Ευρωπαϊκής οικονομικής κρίσης.

Ο κλάδος των Α.Π.Ε. στην Ελλάδα επιμένει ότι κάθε αναδρομικό μέτρο (οποιαδήποτε παρέμβαση στις τιμές ή τους λοιπούς όρους των υπογεγραμμένων συμβάσεων έργων Α.Π.Ε., ή επιβολή οποιασδήποτε φορολογίας ή άλλης ανάλογης επιβάρυνσης στα αποτελέσματα των συμβολαιοποιημένων έργων Α.Π.Ε.) θα έχει καταστροφικά αποτελέσματα για την ανάπτυξη και για την αξιοπιστία της χώρας.

*  H ΕSTELA είναι η Ευρωπαϊκή Ένωση της βιομηχανίας παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας με αξιοποίηση της ηλιακής θερμικής ενέργειας http://www.estelasolar.eu/index.php?id=10


πηγη  http://www.energypress.gr/news/Ohi-apo-ton-Epitropo-Energeias-gia-parembaseis-se-yfistamenes-APE

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχολιασε , πες τη γνωμη σου, τι περιμενεις;;
Ισως ολοι μαθουμε κατι ...

Οποια σχόλια ειναι υβριστικά θα κοβονται, όπως επίσης οσα σχόλια δεν συμβάλουν στην συζήτηση και ενημέρωση. Ευχαριστώ