Τρίτη 8 Μαΐου 2012

ΤΕΛΟΣ ΓΙΑ 2000 Φ/Β ΑΓΡΟΤΩΝ!

Σχολιο ΗΛΙΟΣ: Και πεφτουν οι μασκες, και μετα απο ολες αυτες τις υποσχέσεις οι αγρότες θα μεινουν με τον...φακελο αδειοδότησης...στο χερι (το λιγοτερο)! Με τις δυσκολίες χρηματοδότησης ήταν αναμενόμενο. Πως καταλήγουν τα πραγματα ομως οταν δεν υπαρχει απο πισω καμια υποστήριξη παρα μονο μεγαλοστομίες ! Η Πασεγες και οι Αγροτικοί συνεταιρισμοί που ειναι;; Και αντε, να γινει χωρος για να παρουν οι αλλοι επενδυτές. Αυτοι θα μπορέσουν να τα χρηματοδοτήσουν; Χλωμό το βλεπω! Ολα θα πανε στους εχοντες και κατεχοντες!

Αντε και στα επομενα 3300!!
Ντροπή. 
Επιστολές από ΔΕΗ ότι το έργο τους μπαίνει οριστικά στο αρχείο έχουν αρχίσει να παραλαμβάνουν εκατοντάδες αγρότες αλλά και ιδιώτες των οποίων έχει λήξει η 6μηνη διάρκεια των προσφορών σύνδεσης του φωτοβολταικού τους και στο μεταξύ δεν έχουν υπογράψει σύμβαση μαζί της, αφού δεν έχουν καταβάλει τα ποσά για τα απαιτούμενα έργα δικτύου.
Ήδη, η αρχή έγινε τον Απρίλιο με την αποστολή των πρώτων
εκατοντάδων επιστολών κυρίως σε αγρότες, και ο στόχος της
ΔΕΗ είναι μέσα στους επόμενους μήνες να έχει ταχυδρομήσει πάνω από 2.000 επιστολές σε κατόχους προσφορών σύνδεσης, η διάρκεια των οποίων – μαζί με τις παρατάσεις που είχαν δοθεί ειδικά- έχει οριστικά λήξει.

Σκοπός της ΔΕΗ είναι να απελευθερωθεί ο ηλεκτρικός χώρος που καταλαμβάνουν τα «πεθαμένα» αυτά έργα, τα οποία θεωρεί πως δεν πρόκειται να γίνουν ποτέ - για οικονομικούς και δευτερευόντως για γραφειοκρατικούς λόγους- ώστε να διατεθεί σε επενδύσεις που έχουν πιθανότητα υλοποίησης.

Μόνο 200 αγροτικά φ/β σε λειτουργία…
Το μεγάλο ξεσκαρτάρισμα αφορά κυρίως σε αγρότες. Από τα 5.500 συνολικά αγροτικά φωτοβολταικά που πήραν προσφορές σύνδεσης, μέχρι σήμερα έχουν κατασκευαστεί και λειτουργήσει μόνο τα… 200.

Παρά την παράταση, πρώτα 3 μηνών και εν συνεχεία άλλων 2 μηνών, που δόθηκε πέρυσι το καλοκαίρι στους αγρότες με προσφορές σύνδεσης για να προσκομίσουν στη ΔΕΗ τις εγγυητικές επιστολές και τα απαιτούμενα ποσά για τα έργα δικτύου, ένα πολύ μεγάλο μέρος -λόγω κυρίως αδυναμίας χρηματοδότησης από τράπεζα- δεν ανταποκρίθηκε. Υπολογίζεται ότι περίπου το 50% από τους 5.500 δεν προσήλθαν για να τακτοποιήσουν τις υποχρεώσεις τους.
Για όλους αυτούς, η ΔΕΗ έχει ξεκινήσει τη διαδικασία γνωστοποίησης ότι οι προσφορές παύουν πλέον να ισχύουν και ότι οι σχετικοί φάκελοι πηγαίνουν κατευθείαν στο αρχείο. Κατά τον ίδιο τρόπο παύουν να ισχύουν οι συμβάσεις σύνδεσης που έχουν συναφθεί, χωρίς την ταυτόχρονη καταβολή των δαπανών σύνδεσης, μετά τις παρατάσεις που είχαν δοθεί. Σε αυτές τις περιπτώσεις, η ΔΕΗ επιστρέφει στους δικαιούχους τις εγγυητικές που είχαν καταβάλει.

Κλιμακωτά
Η ειδοποίηση μέσω επιστολών γίνεται με μια χρονική κλιμάκωση, πρώτα αποστέλλονται στους παλαιότερους, μετά στους νεότερους, κ.ο.κ. Για παράδειγμα, όσων το 6μηνό μαζί με την παράταση έληξε το Μάρτιο, έλαβαν επιστολή τον Απρίλιο. Για όσους το 6μηνο μαζί με την παράταση έληξε στο τέλος Απριλίου, θα πάρουν επιστολή την 3η εβδομάδα του Μάιου, κ.ο.κ.
Κύκλοι της ΔΕΗ δεν είναι σε θέση να γνωρίζουν τον ακριβή αριθμό υποψηφίων επενδυτών φωτοβολταικών που θα παραλάβουν επιστολές ότι ο φάκελος τους αρχειοθετείται, αφού η διαδικασία είναι σε εξέλιξη. Επισημαίνουν μόνο ότι οι συνολικές αιτήσεις για μικρά και μεγάλα φωτοβολταικά (δηλαδή κάτω από 100 KW αλλά και πάνω από το όριο αυτό που αφορούν κυρίως στα 500άρια) ανέρχονται συνολικά σε 18.000. Σε αυτά δεν υπολογίζονται τα οικιακά στις στέγες…


πηγη: http://www.energypress.gr/news/Sto-arheio-bazei-h-DEH-panw-apo-2.000-fakeloys-agrotikwn-kai-ohi-mono-fwtoboltaikwn-.

2 σχόλια:

  1. Πολύ σωστά έπραξε, για να υπάρξει συνέχεια και απεμπλοκή των επόμενων αιτήσεων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η ΔΕΗ ΛΑΡΙΣΑΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΜΕΤΕΣΧΗΜΑΤΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΓΙ ΑΥΤΟ ΤΟΝ ΛΟΓΩ ΔΕΝ ΣΥΝΔΕΟΝΤΑΙ ΣΧΕΔΟΝ ΕΤΟΙΜΑ ΠΑΡΚΑ 100ΑΡΙΑ. ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΨΑΞΤΕ ΤΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχολιασε , πες τη γνωμη σου, τι περιμενεις;;
Ισως ολοι μαθουμε κατι ...

Οποια σχόλια ειναι υβριστικά θα κοβονται, όπως επίσης οσα σχόλια δεν συμβάλουν στην συζήτηση και ενημέρωση. Ευχαριστώ