Κυριακή 6 Μαΐου 2012

Global solar council : Μαζί για αναπτυξη της αγοράς

Τρέμε solarworld!!
Είναι γεγονός οτι η αγορα των φωτοβολταικών απο πλευράς των παραγωγικών εταιριών δεν ειναι πλεον τοσο συμφέρουσα οσο ήταν πριν απο 2 χρόνια και υπαρχουν πλεον πολλα και μαύρα σύννεφα.

 Τα περιθώρια κέρδους εχουν πέσει (με LDK να εχει και -125% τελος του 2011) και συνεχώς ακούμε για μειώσεις στις ταρίφες (με τελευταια της Γαλλίας πριν απο καμμια δεκαρια μερες...) και  αλλαγής της στρατηγικής στήριξης των φωτοβολταικών. Και βεβαια οι πτωχεύσεις συνεχίζονται....

Γι αυτό το λογο 8 μεγάλες και μικρότερες εταιρίες του χώρου
συμφώνησαν  ήδη να δημιουργήσουν το Global Solar Council. Ο σκοπός του ειναι η υποστήριξη της φωτοβολταικής ενέργειας και τη συνεργασία της εκάστοτε κυβέρνησης με τη βιομηχανία ώστε οι εταιρίες να λειτουργούν με βιώσιμο και οικονομικά ανταγωνιστικό τρόπο.

Οι εταιρίες αυτές ειναι: Dupont Co (DD), Siemens AG, Suntech, First Solar , Dow Corning, Applied Materials , Lanco Infratech (Ινδία), Phoenix Solar . Εχουν αποσταλεί προσκλήσεις και σε αλλες εταιρίες του κλαδου και φαντάζομαι θα ανέβει το νούμερο.

Το ενδιαφέρον είναι οτι σύμφωνα με τις δηλώσεις τους ειναι εναντίον της πολιτικής της solarworld που εχει εξαπολύσει πολεμο στις Κινεζικες εταιρίες γιατι ριχνουν τις τιμές.

Οπως λενε χαρακτηριστικά ο στοχος του Council ειναι να προωθήσουν την παγκόσμια αναπτυξη της φωτοβολταικής ενέργειας και ενα απο τα πραγματα που πρεπει να κανουν ειναι να μαθουν ολοι οι ενδιαφερόμενοι (πελατες αλλα και εταιρίες) οτι για να υπαρξει αναπτυξη θα πρεπει να λειτουργουν σε μια ελευθερη και ανοιχτή αγορά (αρα, χωρίς δασμούς κτλ που επιβάλει η Αμερική.







Πηγη bloomberg (3/5/3012).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχολιασε , πες τη γνωμη σου, τι περιμενεις;;
Ισως ολοι μαθουμε κατι ...

Οποια σχόλια ειναι υβριστικά θα κοβονται, όπως επίσης οσα σχόλια δεν συμβάλουν στην συζήτηση και ενημέρωση. Ευχαριστώ