Πέμπτη 17 Μαΐου 2012

Μπλοκαρουν οι νεες ταρίφες Γερμανία και Ιταλία


Μπορεί το μαζικό κίνημα μειώσεων των φωτοβολταϊκών επιδοτήσεων στην Ευρώπη να έχει καταφέρει να τρομοκρατήσει την παγκόσμια αγορά του κλάδου, ωστόσο, όπως φαίνεται οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις δεν ακόμη έτοιμες να τηρήσουν τα αρχικά χρονοδιαγράμματα.

Μετά τη Γερμανία, όπου οι ψήφοι της Άνω Βουλής κατάφεραν να
μπλοκάρουν προσωρινά την εφαμοργή των μειωμένων εγγυημένων τιμών, προσωρινή αναβολή φαίνεται ότι θα υπάρξει και στην Ιταλία.
Σύμφωνα με τον Vishal Shah, αναλυτή της Deutsche Bank AG, είναι πολύ πιθανόν οι κρατικές και περιφερειακές αρχές της Ιταλίας να καθυστερήσουν την εφαρμογή του νομοσχεδίου για τις μειωμένες ταρίφες – το οποίο δεν έχει ψηφιστεί ακόμη - κατά τρεις μήνες, κάτι το οποίο σημαίνει ότι ενδέχεται οι μειωμένες τιμές να ισχύσουν από την Ιη Οκτωβρίου και όχι από την 1η Ιουλίου όπως είχε αρχικά σχεδιαστεί.
Όπως αναφέρει ο Shah σε σημείωμα που απέστειλε σε επενδυτές, αυτή η παράταση θα επιτρέψει την εγκατάσταση από 1,5 έως 2 γιγαβάτ φωτοβολταϊκών συστημάτων.
Υπενθυμίζεται ότι η ιταλική κυβέρνηση έχει ανακοινώσει σημαντικές περικοπές στις επιδοτήσεις των φωτοβολταϊκών σε μια προσπάθεια να αποφύγει την υπερθέρμανση του κλάδου και την υπερβολική επιβάρυνση των καταναλωτών.
Αυτή τη στιγμή το εν λόγω νομοσχέδιο βρίσκεται ακόμη στη φάση των τροποποιήσεων, οι οποίες γίνονται βάσει των προτάσεων των κρατικών περιφερειών και των συνεδριάσεων της ρυθμιστικής αρχής ενέργειας.

ΠΗΓΗ http://www.energypress.gr/news/Anabolh-ths-meiwshs-twn-f-b-epidothsewn-kai-sthn-Italia-meta-th-Germania

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχολιασε , πες τη γνωμη σου, τι περιμενεις;;
Ισως ολοι μαθουμε κατι ...

Οποια σχόλια ειναι υβριστικά θα κοβονται, όπως επίσης οσα σχόλια δεν συμβάλουν στην συζήτηση και ενημέρωση. Ευχαριστώ