Δευτέρα 2 Απριλίου 2012

Qcells ήρθε η Πτώχευση ...


Την Τρίτη 3 Απριλίου η QCELLS, μια εταιρία ηγέτης  φωτοβολταικών πανελ στην αγορά, από τη Γερμανία , καταθετει στο δικαστήριο αίτηση για αδυναμία πληρωμών.
ΓΙΑΤΙ
Το ιστορικό και την πιθανότητα πτώχευσης εχει επισημανθεί εδώ και καιρό στο blog και πραγματικά ήταν θεμα χρόνου να ακούσουμε τα νεα. Απλα, προσωπικα δεν περιμενα να ειναι τοσο ...γρήγορα. Η παλαι ποτε μεγαλύτερη κατασκευαστική εταιρία φωτοβολταικών κυψελών στον κόσμο "πεφτει"! Χτυπημένη απο την κριση και την πτώση τιμών στα φωτοβολταικά πανελ. Χτυπημένη απο τον ισχυρο ανταγωνισμό της Κίνας.

 ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΠΤΩΧΕΥΣΗ
Τον Ιανουάριο ειχαμε τα πρώτα νεα οτι κατι δεν παει καλα. Στις δε 6 Μαρτίου οταν ανακοινώσανε τα οικονομικά αποτελέσματα για το 2011 ήταν ομολογουμένως καταστροφικά, ενώ στις μολις μια εβδομαδα πριν (28 φεβρουαρίου) ειχε ξεκινήσει το προγραμμα ανδιάρθρωσης! Το προγραμμα αναδιάρθρωσης δεν το δεχτηκαν ολοι οι μετοχοι.

Στις 20 Μαρτίου πεταχτηκε εξω απο τον δείκτη TecDax, του Γερμανικου Χρηματιστηρίου και τώρα 10 μέρες μετα και αφού αρκετοι μετοχοι δεν δεχτηκαν το προγραμμα αναδιάρθρωσης, η εταιρία δεν εχει αλλη λύση παρα να δηλώσει αδυναμία πληρωμών! Ελπίζωντας βεβαίως οτι μπορεί να βρεθούν τα ξενα funds και να την εξαγοράσουν...ώστε να τη γλιτώσει!

ΛΙΣΤΑ ΠΤΩΧΕΥΣΗΣ
Και ετσι αλλη μια εταιρια Γερμανική , προστίθεται στη λιστα των εταιριών που πτώχευσαν. Συνολικα όπως διαμορφώνεται η λιστα των πτωχεύσεων φωτοβολταικών  6 Γερμανικές , 6 Αμερικάνικες και  2 Γαλλικές! Καμμία κινέζικη ή εκ Ασίας !



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχολιασε , πες τη γνωμη σου, τι περιμενεις;;
Ισως ολοι μαθουμε κατι ...

Οποια σχόλια ειναι υβριστικά θα κοβονται, όπως επίσης οσα σχόλια δεν συμβάλουν στην συζήτηση και ενημέρωση. Ευχαριστώ