Πέμπτη 12 Απριλίου 2012

Aνησυχουν και οι Γερμανοι εργαζομενοι στα Φωτοβολταικα!


Στην άσχημη ψυχολογία των εργαζομένων του κλάδου των φωτοβολταϊκών και στην ανησυχία για το επαγγελματικό τους μέλλον αποτυπώνεται, μεταξύ άλλων, η αρνητική κατάσταση που επικρατεί στη γερμανική ηλιακή βιομηχανία.

Η κερδοφορία των γερμανικών επιχειρήσεων είναι ανύπαρκτη, με
αρκετές εταιρίες να αναγκάζονται να προχωρήσουν σε μείωση προσωπικού και κλείσιμο εγκαταστάσεων.
Είναι χαρακτηριστικό το παράδειγμα της Solarworld, η οποία έχει αναγκαστεί να κλείσει πολλά σημεία παραγωγής και να απολύσει προσωπικό.

 Όπως δηλώνει εργαζόμενη της εταιρίας μιλώντας σε ρεπορτάζ του Deutsche Welle:
«Για όλες τις εταιρίες φωτοβολταικών δεν πάνε και τόσο καλά τα πράγματα. Αλλά ελπίζουμε αυτό να αλλάξει»
Μπορεί η Solarworld να κατασκευάζει όλα τα εξαρτήματα μόνη της, ωστόσο, στις τιμές όμως δεν μπορεί να ανταγωνιστεί τις ασιατικές χώρες. Δεν είναι παράξενο αυτό, όμως, όπως λέει ο πρόεδρος της εταιρίας, Μπόρις Κλεμπενσμπέργκερ, γιατί οι κινεζικές εταιρίες επιδοτούνται παράνομα. Για να σταματήσει αυτό χρειάζεται διεθνής κινητοποίηση, πιστεύει η Solarworld.
«Καταρχήν καταθέσαμε δύο αγωγές στις ΗΠΑ για παράνομες επιδοτήσεις και για dumping των τιμών. Και όπως επιβεβαιώθηκε επισήμως, η Κίνα δεν επιδοτείται νόμιμα. Όσο για την αγωγή για το dumping, περιμένουμε την απόφαση», σημειώνει ο Κλεμπενσμπέργκερ.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της εταιρίας, η Solarworld έχει πάρει επιδοτήσεις από την Ευρωπαϊκή Ένωση αλλά σύμφωνα με τις κοινοτικές οδηγίες. Από την έκβαση, πάντως, της αγωγής για το dumping εξαρτώνται πολλά.

«Δεν μπορεί κανείς να πει με βεβαιότητα τι θα συμβεί στο μέλλον αλλά είμαστε για όλα προετοιμασμένοι και δεν θα φτάναμε τόσο μακριά αν φοβόμασταν μόνο και δεν στηριζόμασταν στις δικές μας δυνάμεις. Αναπτυχθήκαμε σιγά σιγά και είμαστε μία από τις μεγαλύτερες εταιρίες στην Ευρώπη. Για να είμαστε ειλικρινείς μπορεί κάποιος πάντα να χάσει πολλά αλλά προς το παρόν δε συμβαίνει κάτι τέτοιο», τονίζει ο Κλεμπενσμπέργκερ.


πηγη http://www.energypress.gr/news/Germania:-Anhsyhoyn-gia-to-mellon-toys-oi-ergazomenoi-twn-f-b-epiheirhsewn

1 σχόλιο:

  1. «Για όλες τις εταιρίες φωτοβολταικών δεν πάνε και τόσο καλά τα πράγματα. Αλλά ελπίζουμε αυτό να αλλάξει»

    Λες τελικά όπως βγαίνει προς όφελος για την Γερμανία η κρίση στις ευρωπαϊκές χώρες του νότου, το πρόγραμμα "Ήλιος" να αναστήσει την φωτοβολταϊκή κρίση στην Γερμανία; Κοινώς πάλι χαμένοι θα βγούμε! :-p

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχολιασε , πες τη γνωμη σου, τι περιμενεις;;
Ισως ολοι μαθουμε κατι ...

Οποια σχόλια ειναι υβριστικά θα κοβονται, όπως επίσης οσα σχόλια δεν συμβάλουν στην συζήτηση και ενημέρωση. Ευχαριστώ