Πέμπτη 1 Μαρτίου 2012

Ιερώνυμος: θελουμε καλύτερους ορους στο Ηλιος


Δηλαδή για να το εμπεδώσω :
Η Εκκλησία ειναι οργανισμος Α κατηγορίας!
Σφοδρές αντιδράσεις και από την πλευρά της Εκκλησίας της Ελλάδος συναντά το πρότζεκτ «Ήλιος», για τη μεταφορά ηλιακής ενέργειας από την χώρα μας προς τον ευρωπαϊκό Βορρά. Συγκεκριμένα, σχολιάζοντας χθες το νομοσχέδιο του ΥΠΕΚΑ για το «Ήλιος», ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών κ. Ιερώνυμος δήλωσε ότι «η Εκκλησία δεν μπορεί να αντιμετωπίζεται από την Πολιτεία, όσον αφορά την αξιοποίηση της περιουσίας της, με τους χειρότερους δυνατούς όρους,
σε αντίθεση με τους επίδοξους Γερμανούς επενδυτές».

Μιλώντας σε εκδήλωση του υπουργείου Παιδείας με θέμα «Πολιτεία και Εκκλησία: σχέσεις συνεργασίας σε μια εποχή κρίσης», ο Αρχιεπίσκοπος δήλωσε μεν ικανοποιημένος από τη συνεργασία του με το συγκεκριμένο υπουργείο, εντούτοις τόνισε την απογοήτευσή του από τη συνεργασία του με άλλα υπουργεία τα οποία αντιμετωπίζουν την Εκκλησία, όπως είπε, ως «οργανισμό β΄ και γ΄ κατηγορίας».

Υπενθυμίζεται ότι η Εκκλησία έχει εκφράσει την πρόθεσή της να προχωρήσει στην ενοικίαση εκτάσεων στο Πεντελικό όρος για την εγκατάσταση φωτοβολταϊκών συστημάτων, σχέδιο το οποίο, ωστόσο, συναντά, εκτός από γραφειοκρατικά εμπόδια, και την αντίδραση των τοπικών κοινωνιών.
Επίσης, αναφέρθηκε στην «απίστευτη γραφειοκρατία και ασυνεννοησία ανάμεσα στις πολιτικές ηγεσίες των υπουργείων και τις διοικητικές τους δομές».

Χαρακτηριστικά εξήγησε ότι «δεν μπορεί για την έκδοση άδειας λειτουργίας ενός φιλανθρωπικού ιδρύματος να απαιτούνται περισσότερο από τρία χρόνια σε μια περίοδο μάλιστα που η Εκκλησία προσπαθεί με κάθε τρόπο να αναλάβει το έργο της προνοιακής μέριμνας».
Εξάλλου, σχετικά με τη στενή συνεργασία Εκκλησίας -Πολιτείας, ο κ. Ιερώνυμος τόνισε ότι γίνεται «επ’ ωφελεία του ανθρώπου αλλά και της κοινωνίας εν γένει, συνεργασία που γίνεται ακόμη πιο επιτακτική σε μια εξαιρετικά κρίσιμη για τον τόπο περίοδο».

«Οι εταίροι μας επιδιώκουν να μας μετατρέψουν σε αποικία,θίγοντας βάναυσα την εθνική μας αξιοπρέπεια και ανεξαρτησία. Εμείς οφείλουμε να αντισταθούμε με όπλα τις αρχές και τις αξίες που κουβαλάμε ως λαός και τη θέλησή μας να αντιμετωπίσουμε θαρραλέα και αποφασιστικά την κρίση», συμπλήρωσε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος.

Από την πλευρά της, μιλώντας στην ίδια εκδήλωση, η υπουργός Παιδείας, κ. Άννα Διαμαντοπούλου, τόνισε την ανάγκη συνεργασίας και συνένωσης δυνάμεων για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα σε μία εποχή κρίσης και κοινωνικών προβλημάτων.

πηγη energia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχολιασε , πες τη γνωμη σου, τι περιμενεις;;
Ισως ολοι μαθουμε κατι ...

Οποια σχόλια ειναι υβριστικά θα κοβονται, όπως επίσης οσα σχόλια δεν συμβάλουν στην συζήτηση και ενημέρωση. Ευχαριστώ