Τρίτη 20 Μαρτίου 2012

ΜΥΘΟΣ τα δανεια απο τις ΓΕΡΜΑΝΙΚΕΣ τραπεζες...;

Μια ενδιαφέρουσα ομιλια εδωσε ο αντιπροεδρος της Deutche Bank στο συνέδριο της Κίνας PV Project Implementation Conference.

Θεμα της ομιλίας: Τι πρεπει να κανει ενας κατασκευαστής /επενδυτης φωτοβολταικών εργων προκειμένουν να εξασφαλισει χρηματοδότηση.

ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ ΠΟΥ ΕΠΗΡΕΑΖΟΥΝ ΤΗ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ
Πρεπει ολοι οι ενδιαφερομενοι στο εργο να τηρουν τις προυποθεσεις της τραπεζης.

  •  Ο κατασκευαστής να δείξει οτι εχει την γνωση που χρειαζεται και δεν θα υπαρξουν κατασκευαστικά, τεχνολογικά και αναπτυξιακά ρισκα.
  • Πρεπει επισης να φαίνεται οτι η αποδοση του εργου ειναι εξασφαλισμένη. 
  • Η σχεση μεταξύ επενδυτή και τραπεζας για ενα προτζεκτ ειναι μεταξύ 15-18 χρονια και πρεπει τα ρισκα επομένως να ειναι μικρα.

ΠΥΡΑΜΙΔΑ ΡΙΣΚΟΥ
  • Στη συνέχεια ο αντιπροεδρος, εδειξε μαλιστα και μια πυραμίδα ρισκου.Οσο πιο ψηλά πας στην πυραμίδα τοσο υψηλοτερο ρισκο υπάρχει
  • Στην κορυφή της πυραμίδας ήταν τα μακροοικονιμικά στοιχεία και ακολουθουσε η χώρα που εχει γινει ή προκειται να γίνει το εργο.
  • Το εργο απο μονο του είχε χαμηλό ρισκο.
  • Η τραπεζα ομως βασει της πυραμίδας, πρώτα θα εξασφαλίσει οτι τα μακροοικονομικα στοιχεια και η χώρα ειναι ενταξει και μετα θα κοιτάξει το ρισκο του εργου.

Με αλλα λογια αγαπητοι αναγνώστες/στριες δεν υπαρχει περιπτωση να δοθουν δανεια στην Ελλαδα για φωτοβολταικα εργα απο Γερμανικές τραπεζες!

Στην κορυφή της πυραμίδας ειμαστε. Απο που να το πιασουμε;  Να πιασουμε τα μακροοικονομικα στοιχεία ή την κατασταση της χωρας;;;

Ειμαστε κομμενοι απο την αρχή! Μην περιμενετε δανεια απο τους Γερμανους. Να δουμε τις αλλες εναλλακτικες χρηματοδοτησης για παρκα. Aν εχει μείνει και καμμια ελπίδα ή φως απο καπου......

Ετσι τουλαχιστον λεει ο αντιπρόεδρος...Κατι θα ξερει...


1 σχόλιο:

  1. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχολιασε , πες τη γνωμη σου, τι περιμενεις;;
Ισως ολοι μαθουμε κατι ...

Οποια σχόλια ειναι υβριστικά θα κοβονται, όπως επίσης οσα σχόλια δεν συμβάλουν στην συζήτηση και ενημέρωση. Ευχαριστώ