Τετάρτη 21 Μαρτίου 2012

Αμερική: Προκαταρκτικη αποφαση δασμών για....τα κινεζικα






Μετα απο πολλαπλές καθυστερήσεις βγήκε η προκαταρκτική απόφαση για την αγωγή κατα των κινέζικων εταιριών παραγωγής φωτοβολταικών πανελ. Για τη τελική εχουμε δρομο...ακομα!
Oπως αναμένονταν και σύμφωνα με τις τελευταιες ενεργειες της Αμερικής που αναρτήθηκαν στο blog , η απόφαση ειναι θετική για τον αντισταθμιστικό δασμό (CVD).

Το υπουργειο Εμπορίου διαπίστωσε προκαταρκτικά ότι οι κινέζοι
παραγωγοί / εξαγωγείς έλαβαν αντισταθμίσιμες επιδοτήσεις που κυμαίνονται 2,90 έως 4,73 τοις εκατό. Η ερευνα αφορούσε πολυκρισταλικα φωτοβολταικα κελια και πανελ αλλα και αλλα υλικά που ειτε παρασκευάζονται μερικώς είτε συναρμολογούνται εξολοκλήρου στην Αμερική. Εκτος ηταν τα λεπτου υμενα.

Η Suntech Power έλαβε προκαταρκτικά ποσοστό δασμών της ταξεως  2,90 τοις εκατό, η Trina Solar έλαβε 4,73%. Όλοι οι άλλοι κινέζοι παραγωγοί / εξαγωγείς έλαβαν προκαταρκτικά ποσοστό της ταξεως του 3,61 τοις εκατό.

Το υπουργείο Εμπορίου θα δώσει εντολή στις ΗΠΑ Τελωνείων και Προστασίας των Συνόρων να συλλέξει μια κατάθεση μετρητών ή ομολόγων με βάση τις προκαταρκτικές αυτές τιμές, που ισχύουν για όλες τις εγγραφές των κινεζικών ηλιακών κυψελών που κατασκευάζονται μέχρι 90 ημέρες πριν από τον προκαταρκτικό προσδιορισμό.

Η προκαταρκτική αποφαση θα δημοσιευθεί 17 Μαΐου 2012, ενω η τελική τον Ιούνιο του 2012.





πηγη solarbuzz.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχολιασε , πες τη γνωμη σου, τι περιμενεις;;
Ισως ολοι μαθουμε κατι ...

Οποια σχόλια ειναι υβριστικά θα κοβονται, όπως επίσης οσα σχόλια δεν συμβάλουν στην συζήτηση και ενημέρωση. Ευχαριστώ