Τετάρτη 7 Μαρτίου 2012

Mπουμερανγκ οι Δασμοι λένε οι κινέζοι

Η αλλη πλευρα....

By Li Jiabao (China Daily)

Πιθανοί δασμοί ή περιορσιμοι της Ευρωπαικής ενωσης στα κινεζικά ηλιακά φωτοβολταϊκάν θα μπορούσε να προκαλέσει την απώλεια 300.000 θέσεων εργασίας στην ΕΕ! είπαν, Κινέζοι αξιωματούχοι και  προειδοποίησαν .

" Η Βιομηχανία φωτοβολταϊκών Κίνας  αποτελεί μέρος της
παγκόσμιας αλυσίδας του κλάδου και η ΕΕ έχει περίπου 300.000
θέσεις εργασίας στην αλυσίδα αυτή της φωτοβολταϊκής ηλιακής βιομηχανίας», δήλωσε ο Τσεν Huiqing, για τα προϊόντα που υπάγονται στο Εμπορικό Επιμελητήριο της Κίνας για την εισαγωγή και εξαγωγή των μηχανημάτων και ηλεκτρονικών προϊόντων.

"Μια έρευνα στους κινέζους κατασκευαστές θα επηρεάσει σε μεγάλο βαθμό την ίδια την ΕΕ».Η ΕΕ "δεν πρέπει να κατηγορεί την ταχεία ανάπτυξη της Κίνας στην φωτοβολταϊκή ηλιακή βιομηχανία για την κατάρρευση των κατασκευαστών της ΕΕ. Η επιτυχία της Κίνας προέρχεται από την τεχνολογική πρόοδο, την προηγμένη διαχείριση και τη μείωση του κόστους", είπε ο Τσεν.


Είπε ότι είναι πλεον κοινός τοπος το να βλέπουμε  φωτοβολταϊκές εταιρίες να βγαίνουν εκτος της αγοράς και να πτωχεύουν είτε στην Κίνα ή στην ΕΕ, πόσο μάλλον σε μια εποχή που η ΕΕ είναι σε ύφεση από την κρίση χρέους και η παγκόσμια οικονομία ανακάμπτει με αργό ρυθμό.
"Η ΕΕ πρέπει να εξετάσει κατά πόσον διαχείριση, την τεχνολογία και τα προϊόντα που απευθύνονται στους καταναλωτές τα σωστά», είπε.



Τι λεει η suntech για τους περιορισμους στα Κινεζικα πανελ 


Ο Zhang Jianmin, ανώτερος διευθυντής της Suntech Power Holdings Co στην επαρχία Jiangsu, είπε ότι «πιθανοί περιορισμοί από την ΕΕ, όχι μόνο θα μειώσει τις εξαγωγές της Κίνας των προϊόντων, αλλά και θα μειώσει τις εισαγωγές αλλων σχετικών εξοπλισμών και πρώτων υλών, οι οποίες θα επηρεάσουν την ανάπτυξη και εγκατάσταση των υπηρεσιών στην ΕΕ ".


Η  ΕΕ αποτελεί το 50% των εξαγωγών της εταιρείας, αν και η εταιρεία στρέφει τα μάτια της στις αναδυόμενες αγορές με πλούσιο ηλιακό δυναμικό, όπως η Μέση Ανατολή, η Αφρική και η Κίνα, σύμφωνα με τον Ζανγκ.

Ενώ οι ΗΠΑ και η ΕΕ επιδιώκουν να προστατεύσουν τις εγχώριες βιομηχανίες τους με μέτρα αντιντάμπινγκ και κατά των επιδοτήσεων των φωτοβολταϊκών ηλιακών προϊόντων από την Κίνα, οι κινήσεις αυτές "θα μπορούσαν πιθανόν να ακολουθηθούν και απο τις  αναδυόμενες αγορές, όπως η Ινδία, η Βραζιλία και χώρες της Ανατολικής Ασίας, όπου η Κίνα έχει μια αρκετά μεγάλη αγορά », σύμφωνα με Sang Baichuan, πρύτανης του Ινστιτούτου Διεθνούς Οικονομίας στο Πανεπιστήμιο Διεθνών Επιχειρήσεων και Οικονομικών.


Όμως, ο Τσεν είπε ότι παραμένει αισιόδοξος για τη βιομηχανία "."Η φωτοβολταϊκή ηλιακή βιομηχανία είναι μέρος της τάσης της« νέας ενέργειας »και υποστηρίζεται από την κυβέρνηση ως στρατηγικός κλάδος της αναδυόμενης βιομηχανίας. Εγχώριοι κατασκευαστές μπορούν να ξεπεράσουν σίγουρα δυσκολίες με την προσαρμογή τους στις παγκόσμιες αγορές και την αύξηση της διεθνούς συνεργασίας για τη μείωση των τριβών σε εμπορικό επίπεδο», είπε.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχολιασε , πες τη γνωμη σου, τι περιμενεις;;
Ισως ολοι μαθουμε κατι ...

Οποια σχόλια ειναι υβριστικά θα κοβονται, όπως επίσης οσα σχόλια δεν συμβάλουν στην συζήτηση και ενημέρωση. Ευχαριστώ