Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου 2012

Μεγαλύτερη χασουρα η Τrina solar απ'οτι περίμενε

Η Κινέζικη εταιρία Trina  Solar Ltd δημοσιεύσε μεγαλύτερες από τις αναμενόμενες τριμηνιαίες ζημίες, την Πέμπτη καθώς οι υψηλές αποστολές των ηλιακών συλλεκτών απέτυχαν να αντισταθμίσουν την απότομη πτώση των τιμών για τα συστήματα
ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, βυθίζοντας τις μετοχές της εταιρείας και 10%.

Οι κατασκευαστές φωτοβολταικων πανελ έχουν υποφέρει από την τεράστια υπερπροσφορά πανελ το 2011, η οποία οδήγησε τις τιμές των πάνελ κάτω και 50% σε σχεση με πέρυσι, ακόμη και οταν η παγκόσμια ζήτηση αυξήθηκε.

Αυτή η πτώση των τιμών έχει ωθήσει μια σειρά από αμερικανικές και ευρωπαϊκές εταιρείες σε πτώχευση και ώθησε και άλλους να χρεώνουν στους κινέζους κατασκευαστές, όπως η Trina οτι εριξαν τις τιμες στην παγκόσμια αγορά ακόμα και κάτω του κόστους παραγωγής τους.

Η Trina είπε ότι έχουν αποσταλεί 425 μεγαβάτ σε πάνελ κατά τη διάρκεια του τελευταιου τριμήνου του 2011, πολύ υψηλότερο από τα 320 - 350 MW, που η εταιρεία είχε προβλέψει. Αλλά το περιθώριο μικτού κέρδους μειώθηκε στο 7,1%, χαμηλότερα από το ποσοστό 10που  αναμένονταν.

Για την Trina η καθαρή ζημία για το τέταρτο τρίμηνο ήταν 65,8 εκατομμυρια $, ή 93 σεντς ανά μετοχή, σε σύγκριση με ένα χρόνο νωρίτερα-κέρδη των 145,3 εκατομμυρία $, ή 1,87 δολάρια ανά μετοχή.

 
Ο Mark Bachman, είπε: «Ήταν μη κερδοφορος ανάπτυξη."
Τα έσοδα μειώθηκαν κατά περίπου 32% σε σχεση με περυσι (2010), στα 436 εκατομμύρια δολάρια.

Η Trina δήλωσε ότι μειώνει το κόστος της πολυσιλικόνης, το βασικό υλικό που μετατρέπει το ηλιακό φως σε ηλεκτρική ενέργεια στο εσωτερικό του φ/β, σε 30 σεντ ανά watt από 37 ευρωλεπτά το τρίτο τρίμηνο.Το νούμερο αυτο θα συνεχίσει να πεφτει, ειπε η εταιρία και περιμένει να μειώσει το κοστος του φβ πανελ της στα 60 cents το watt το 2012 , απο 64 cents σήμερα.


πηγη reuters.com

1 σχόλιο:

  1. Γεια σας

    Για να υλοποιήσετε τα έργα σας, σας προσφέρουμε τη δυνατότητα βραχυπρόθεσμων και μεσοπρόθεσμων δανείων με ένα ευέλικτο σχέδιο αποπληρωμής και ένα προσιτό ετήσιο επιτόκιο για να διευκολύνετε τη ζωή σας. Η προσφορά κυμαίνεται από 1000 € έως 1.000.000 €. Επικοινωνήστε μαζί μας χωρίς να διστάσετε να υποβάλετε το αίτημα δανείου σας

    Email: ghauthierlegrand@gmail.com

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχολιασε , πες τη γνωμη σου, τι περιμενεις;;
Ισως ολοι μαθουμε κατι ...

Οποια σχόλια ειναι υβριστικά θα κοβονται, όπως επίσης οσα σχόλια δεν συμβάλουν στην συζήτηση και ενημέρωση. Ευχαριστώ