Τρίτη 7 Φεβρουαρίου 2012

Η sunpower θα επιβιώσει...


Σύμφωνα με στελεχος της αγορας η  Sunpower, που εχει εξαγοραστεί απο την Total SA  ειναι αρκετα δυνατή να αντεξει τον ανταγωνισμο της Κινας μεχρι η αγορα να επανελθει το 2014.

Το 2012 και το 2013 "θα ειναι δύσκολα χρονια, με πολλες αλαγες και αναδιαρθρωσεις" ειπε σήμερα υπευθυνος της Total
σε διασκεψη για τις ανανεωσιμες πηγες στο Παρίσι . "Οι μικροτεροι παικτες με χαμηλη ποιοτητα θα αποτύχουν".
Η Total , 3η μεγαλυτερη εταιρια παραγωγής πετρελαιου στην Ευρώπη, πλήρωσε  $1.4 δις για το 60% συμμετοχής στην sunpower, οι μετοχές της οποίας έχουν βυθιστεί 62% από τον Απρίλιο 29, από την ημέρα που ανακοινώθηκε η συμφωνία!


Το Δεκέμβριο η Τοtal συμφώνησε να αυξήσει  τη συμμετοχή στο 66%, σε αντίθεση με την BP Plc που αποφάσισε να εγκαταλείψει την ηλιακή αγορά μετά από 40 χρόνια, επειδή είχε καταστεί ασύμφορη. Η sunpower θα είχε κυρήξει πτώχευση χωρίς την υποστήριξη της Τotal, ανεφερε ο CEO  christophe de Margerie τον προηγούμενο μήνα, δεσμευόμενος να αλλαξει την εταιρεία. 
Το πλεονασμα των φωτοβολταικων πανελ περυσι ειναι πιθανον να χειροτερεψει το 2012, υποχρεώονοτας πολλες παραγωγικες εταιριες να φύγουν απο την αγορα ειπε αναλυτης της bloomberg. Αποτελεσμα της πτώσης τιμων ήταν οι 15 απο τις 17 εταιρίες που υπαρχουν στην φωτοβολταική λιστα εταιριών της bloomberg να δημοσιεύσουν χασούρες. Ο δείκτης της λιστας αυτής επεσε 68% περυσι. 
"Η ηλιακή βιομηχανία θα μπορούσε να συνεχίσει την αναπτυξη αν τα κοστη ηταν χαμηλοτερα " ειχε πει στελεχος της Τοtal τον προηγούμενο μηνα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχολιασε , πες τη γνωμη σου, τι περιμενεις;;
Ισως ολοι μαθουμε κατι ...

Οποια σχόλια ειναι υβριστικά θα κοβονται, όπως επίσης οσα σχόλια δεν συμβάλουν στην συζήτηση και ενημέρωση. Ευχαριστώ