Δευτέρα 27 Φεβρουαρίου 2012

200% αποδοτικότητα στις κυψέλες

Η Solar3D ανακοινώνει μια επαναστατική τεχνική που παράγει 200% της δύναμης των συμβατικών ηλιακών κυψελών.
 
Η Εταιρεία εκανε αίτηση για Διπλώματα Ευρεσιτεχνίας Αρχεία για τον ευρυγώνιο σχεδιασμό των 3-διαστάσεων της κυψέλης η οποία

συλλαμβάνει περισσότερο φως από περισσότερες γωνίες

Η εταιρία - Solar3D, Inc SLTD ανέπτυξε μια πρωτοπόρα 3-διαστάσεων τεχνολογία κυψελών που  μεγιστοποιεί τη μετατροπή του ηλιακού φωτός σε ηλεκτρική ενέργεια. Ανακοινώθηκε στις 27 Φεβρουαρίου μια τροποποίηση του σχεδιασμού που επιτρέπει στο υπερ-αποδοτικό ηλιακό κύτταρο της να συλλέγει την ηλιακή ακτινοβολία από μια ευρύτερη γωνία από τα συμβατικά ηλιακά κύτταρα.

"Αυτή η σημαντική εξέλιξη σε συνδυασμό με το ρεκόρ μας υψηλής απόδοσης του σχεδιασμού  μπορεί να οδηγήσει σε μια ηλιακή κυψέλη που μπορεί να παράγει 200% της δύναμης των συμβατικών ηλιακών κυψελών πυριτίου», δήλωσε ο Τζιμ Νέλσον, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Solar3D.

"Τα συμβατικά ηλιακά κύτταρα γίνονται δραματικά λιγότερο αποτελεσματικά αν ο ήλιος δεν λάμπει μέσα στο στενό εύρος γωνιών τους. Το φως του ήλιου που χτυπά το κελί εκτός του στενού αυτού εύρους, αντανακλάται και η μειωμένη ηλιακή ενέργεια εχει ως αποτέλεσμα η εσωτερική αποδοτικότητα του κυττάρου να πέσφτει. Λόγω της καταστκευής ενός μοναδικού ευρυγώνιου σχεδιασμού, το ηλιακό κύτταρο μας μπορεί να διατηρήσει την υψηλή απόδοση του . Μπορεί να συλλάβει περισσότερο φως κατά τις πρωινές ώρες και το βράδυ, καθώς και κατά τους χειμερινούς μήνες, όταν ο ήλιος δεν είναι ακριβώς από πάνω . "

πηγη  marketwatch.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχολιασε , πες τη γνωμη σου, τι περιμενεις;;
Ισως ολοι μαθουμε κατι ...

Οποια σχόλια ειναι υβριστικά θα κοβονται, όπως επίσης οσα σχόλια δεν συμβάλουν στην συζήτηση και ενημέρωση. Ευχαριστώ