Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου 2012

Γερμανικο κολύμπι...με σχεδιο Μαρσαλ!


Δύο ισχυρές προσωπικότητες της Γερμανίας, ένας εκ των οποίων είναι ο επικεφαλής της γερμανικής ένωσης βιομηχάνων, ζήτησαν να εφαρμοστεί ένα νέο Σχέδιο Marshall με ιδιωτικές και δημόσιες επενδύσεις, ώστε να ανακτηθεί η ελληνική οικονομία. Ο Hans-Peter Keitel, πρόεδρος της Ένωσης Γερμανικών Βιομηχανιών δήλωσε πως ο ελληνικός λαός, πέρα από τις θυσίες που του έχουν ζητηθεί σε αντάλλαγμα για το νέο πακέτο, έχει την προοπτική ενός «νέου μέλλοντος».

Οι Γερμανοί επενδυτές είναι έτοιμοι να επενδύσουν κεφάλαια σε χρήσιμα έργα για την ανάταξη της οικονομίας, δήλωσε συμπληρώνοντας ωστόσο, ότι η Ελλάδα θα πρέπει πρώτα να δημιουργήσει ένα αξιόπιστο νομικό πλαίσιο για να προστατευθούν αυτές οι επενδύσεις.

Ο κ. Keitel δήλωσε πως η πρόταση ενός νέου σχεδίου Marshall, είναι κάτι που οι Γερμανοί βιομήχανοι και η ελληνική κυβέρνηση συζητούν εδώ και περίπου ένα χρόνο. «Δεν θα κρύψω το γεγονός ότι η γερμανική βιομηχανία είναι κάπως απογοητευμένη από τις αντιδράσεις (στην Ελλάδα)» δήλωσε σε ραδιοφωνική του συνέντευξη και συμπλήρωσε: «Η απτή απάντηση που έχουμε προς το παρόν από την Ελλάδα δεν είναι αρκετή για να πετύχουμε το οτιδήποτε από κοινού».

Δήλωσε πως η Αθήνα πρέπει να δημιουργήσει ένα σωστό κτηματολόγιο, να υπάρξει μία αποτελεσματική και διαφανής φορολογική διοίκηση και να δοθεί στους ξένους επενδυτές η ασφάλεια που χρειάζονται.

«Μόλις τώρα πετύχαμε να βγάλουμε την Ελλάδα από την θάλασσα, όπου δεν κολυμπούσε, αλλά πνιγόταν» δήλωσε και συμπλήρωσε: «τώρα το ερώτημα είναι εάν η Ελλάδα μπορεί πραγματικά να μάθει να κολυμπάει». 

«Είμαστε έτοιμοι να επενδύσουμε στην Ελλάδα – και σε έργα εξαγωγών για ξένες αγορές – εάν η Ελλάδα δημιουργήσει τις απαραίτητες προϋποθέσεις. Αυτή η πρόταση έχει τεθεί επί τάπητος εδώ και καιρό. Πήγαμε στην Ελλάδα αρκετές φορές και τώρα αναμένουμε από την Ελλάδα να την πάρει σοβαρά υπόψη».

Στο ίδιο μήκος κύματος και οι δηλώσεις του Werner Hoyer, του πρώην αναπληρωτή υπουργού Εξωτερικών της Γερμανίας, ο οποίος ανέλαβε την προεδρία της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων.

«Η Ελλάδα χρειάζεται ένα νέο Σχέδιο Marshall πέρα από το αναπόφευκτο πρόγραμμα λιτότητας δήλωσε σε συνέντευξή του στην Handelsblatt και συμπλήρωσε: «μόνο έτσι θα πετύχει η χώρα να ανανεώσει τις δομές της από το μηδέν». 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχολιασε , πες τη γνωμη σου, τι περιμενεις;;
Ισως ολοι μαθουμε κατι ...

Οποια σχόλια ειναι υβριστικά θα κοβονται, όπως επίσης οσα σχόλια δεν συμβάλουν στην συζήτηση και ενημέρωση. Ευχαριστώ