Παρασκευή 13 Ιανουαρίου 2012

klt : η αποφαση δικαστηριου τελη Φεβρουαριου


Σε περίπου 1,5-2 μήνες από σήμερα αναμένεται να ξεκαθαρίσει το τοπίο για τη μελλοντική βιωσιμότητα της KLT Energy, καθώς τότε αναμένεται να εκδοθεί η απόφαση του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Θεσσαλονίκης σε αίτημα της επιχείρησης για υπαγωγή της στο άρθρο 99, που εκδικάστηκε χθες, έπειτα από αναβολή.

«Εχουμε καταθέσει το αίτημα, συνοδευόμενο με το επιχειρησιακό σχέδιο και πλέον περιμένουμε την
απόφαση», τόνισε στην «Η» ο δικηγόρος της εταιρείας, διευκρινίζοντας ότι με εξαίρεση την Proton Bank και περίπου 20-25 (από συνολικά 300) πελάτες, που αντιτάχθηκαν στην προοπτική υπαγωγής στο άρθρο 99, οι υπόλοιποι δεν εξέφρασαν αντιρρήσεις, ενώ οι εργαζόμενοι τάχθηκαν υπέρ.

Τράπεζες
«Οι μεγάλες τράπεζες δεν εμφανίστηκαν καν στο δικαστήριο και μπορεί να μην υποστήριξαν το αίτημα, αλλά ούτε και αντιδρούν» εξήγησε ο κ. Δ. Παπαφιλίππου, για να προσθέσει πως οι οφειλές της επιχείρησης προς τραπεζικά ιδρύματα ανέρχονται στο ποσό των 23,5 εκατ. ευρώ.
Σύμφωνα με το νομικό, η KLT Energy δεν ζητά «κούρεμα» απαιτήσεων από τους πιστωτές της, αλλά να συνεχίσουν οι τράπεζες τη ροή της χρηματοδότησης, με ένα ποσό της τάξης των 14 εκατ. ευρώ, προκειμένου να ολοκληρωθούν περί τα 70 ημιτελή φωτοβολταϊκά πάρκα που είχε σε κατασκευαστική διαδικασία για λογαριασμό τρίτων.

«Η συνολική αξία των ημιτελών φωτοβολταϊκών πάρκων ανέρχεται στα σχεδόν 25 εκατ. ευρώ», ανέφερε ο κ. Παπαφιλίππου για να υπογραμμίσει ότι «αν ολοκληρωθούν οι επενδύσεις, οι τράπεζες θα λάβουν πίσω 26 εκατ. ευρώ, από την είσπραξη επιταγών πελατών που ήδη κατέχουν κι αυτό το έχουν κατανοήσει, απλώς μένει να έρθουν σε μεταξύ τους συμφωνία».
Επισημαίνει, επίσης, πως κατά τα τελευταία χρόνια η εταιρεία έχει κατασκευάσει ανά τη χώρα περισσότερα από 300 φωτοβολταϊκά πάρκα, ύψους επένδυσης αρκετών εκατομμυρίων.

Λεωνίδας Λιάμης

Πηγη IMERISIA.GR


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχολιασε , πες τη γνωμη σου, τι περιμενεις;;
Ισως ολοι μαθουμε κατι ...

Οποια σχόλια ειναι υβριστικά θα κοβονται, όπως επίσης οσα σχόλια δεν συμβάλουν στην συζήτηση και ενημέρωση. Ευχαριστώ