Παρασκευή 27 Ιανουαρίου 2012

Σκληραίνουν οι προυποθεσεις για χρηματοδοτηση


Το καταθετειν!

Πολλοι αναρωτιούνται τι γινεται με την χρηματοδοτηση. Τα νεότερα ειναι οτι η αγορα ειναι παγωμέεενη αυτή τη στιγμή και αν δεν εχεις....δεν εχεις. 


Αte leasing 
Πολλοί αγρότες εχουν κανει αίτηση στην αγροτική leasing για να παρουν δανειο για το φωτοβολταικο παρκο τους. Δεν ακουω ομως και πολλοί να εχουν παρει δανεια...Το εχω ξαναγραψει, θα το ξαναπω,
η αγροτική εχει συγκεκριμένο αριθμο δανειων που θα δώσει στα φωτοβολταικα παρκα. Και βεβαια καλα κανει.

Το θεμα ειναι ποιος θα πρωτοπαρει δανειο απο την αγροτική; Ας πουμε οτι η αγροτική θα δώσει 1000 δανεια για τα φωτοβολταικα παρκα (που αλλο νουμερο νομίζω οτι παιζει, μικρότερο, πολυ μικρότερο).

Ειναι 6000 αγροτες που εχουν κανει αιτηση για φωτοβολταικο παρκο....εσύ ποιος νομιζεις οτι θα καταφέρει να παρει τα δανεια;

Aλλες τραπεζες
Απο την μικρή γύρα που εκανα πρόσφατα στην αγορα των τραπεζων ακουσα και εφριξα με το τι ζητανε προκειμένου να σου δώσουν στις μερες μας δάνειο σε σχεση με το τι ζήταγαν πριν απο πχ ενα χρονο ;ή σε σχεση με την αναρτηση πριν απο 6 μηνες!
Χρειάζεται να εχεις τα ακολουθα που διαφερουν βεβαια ανα περίπτωση επενδυτή και τραπεζα:
1. Ιδία συμμετοχή, συνήθως 30%.
2. Εισοδημα
3. Καταθεσεις πολλέεες. Το τελευταιο που παιζει ειναι να σου δώσουν το δανειο ας πουμε 180.000 ευρώ και να βαλεις καταθεση στην τραπεζα απο 70 εως 100 χιλιαδες ευρώ.
4. Ιστορικο στην τραπεζα ως καταθετης
5. Ακίνητα Ελευθερα βαρών.

Οσο για το θέμα του να βαλεις καποιον εγγυητή με εισόδημα κτλ κτλ η απαντηση που πηρα ηταν γουρλωτα ματια! Δηλαδή του τυπου "τι λεει ο ανθρωπος, ποιος εμπιστεύεται τον εγγυητή στις μέρες μας; παει καλα;"

Χαρακτηριστικό παραδειγμα επενδυτής, αξιόπιστος, με "κύρος"  πηρε απο την τραπεζα του δανειο με 6% περιπου επιτόκιο και 200 χιλιαρικα υψος δανείου, αλλα του ζήτησαν να βαλει και 100.000 ευρώ καταθεση ως εγγύηση! Και αντε αυτος τα ειχε, εσύ τα εχεις;

Με αλλα λογια, οι τραπεζες δεν προκειται επισημα να παρουν ρισκο για να δώσουν δανειο σε καποιον που δεν εχει. Εκτος βεβαια και αν ....υπαρχουν τα γνωστα μεσα.

Ποσοι ειναι αυτοι που εχουν τοσα χρήματα στην ακρη; 

Το επιχειρείν ειναι πλεον περισσότερο υποθεση του εχειν.....και καταθετειν


2 σχόλια:

  1. ΠΟΛΥ ωραία πράγματα, στην χώρα μας μπορούν πλέον να "βγάλουν" λεφτά όσοι .... ήδη έχουν!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ολα αυτα ειναι ιστοριες οι περισσοτεροι που πηραν δανειο απο την αγροτικη ειχαν η πολιτικο μεσον και αυτο εγινε προεκλογικα η λαδωσαν καποιους χωρις να εχουν αυτα που αναγραφονται
    στο αρθρο και χωρις να βαλουν δεκαρα τσακιστη

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχολιασε , πες τη γνωμη σου, τι περιμενεις;;
Ισως ολοι μαθουμε κατι ...

Οποια σχόλια ειναι υβριστικά θα κοβονται, όπως επίσης οσα σχόλια δεν συμβάλουν στην συζήτηση και ενημέρωση. Ευχαριστώ