Παρασκευή 20 Ιανουαρίου 2012

Η ΕΑΣ Αγρινιου πληρωσε για την αναβαθμιση του δικτύου!


Η ΕΑΣ πληρωσε ή οι αγροτες?

Όρους σύνδεσης παραλαμβάνουν αυτές τις ημέρες και οι εβδομήντα περίπου αγρότες, η επένδυση των οποίων στα φωτοβολταϊκά για μεγάλο διάστημα ήταν μετέωρη, λόγω των προβλημάτων που υπήρχαν στην περιβόητη γραμμή R22 (του Καστρακίου).

Η απουσία δικτύου της ΔΕΗ έθεσε σε αμφισβήτηση τις επενδύσεις αυτές και χρειάστηκε η δυναμική αντίδραση των ίδιων των αγροτών και η εξίσου δυναμική και αποφασιστική παρέμβαση της ΕΑΣ Αγρινίου που για μια ακόμη φορά έκανε την υπέρβαση αναλαμβάνοντας η ίδια να δώσει λύση σ’ ένα πρόβλημα που στην πραγματικότητα δεν ήταν δικό της…


Για την ιστορία θυμίζουμε πως ανάμεσα σ’ όλα τ’ άλλα, η ΕΑΣ Αγρινίου προκειμένου να αφαιρέσει κάθε πιθανή δικαιολογία απ’ τη ΔΕΗ, ανέλαβε η ίδια το κόστος της αναβάθμισης του δικτύου της Επιχείρησης.
Ανέλαβε τη μελέτη και την κατασκευή των αναγκαίων έργων επέκτασης και αναβάθμισης του δικτύου, στα οποία έργα συμπεριλαμβάνεται ακόμη και καινούριος υποσταθμός.

Η δαπάνη, μαζί με τα 30 χιλιόμετρα γραμμών χαμηλής και μέσης τάσης, έφτασε το 1.000.000,00 ευρώ, το οποίο και, επαναλαμβάνουμε, ανέλαβε εξ ολοκλήρου η ΕΑΣ Αγρινίου.
Η ΔΕΗ ανταποκρίθηκε βέβαια και σε διαδοχικές συσκέψεις που πραγματοποιήθηκαν τοπικά, αλλά και στο Περιφερειακό κατάστημα στην Πάτρα, αποφασίστηκαν οι τεχνικές λεπτομέρειες.

Έτσι, για πρώτη φορά επετεύχθη η κατασκευή νέας γραμμής για τη σύνδεση με τα φωτοβολταϊκά πάρκα και μάλιστα αυτό θα γίνει με εξαιρετικά χαμηλό κόστος για τους παραγωγούς.

Ο πρόεδρος της ΕΑΣ Αγρινίου κ. Θωμάς Κουτσουπιάς σημειώνει ότι η Ένωση πιστή στο σκοπό της και αφοσιωμένη πάντα στην υπεράσπιση των συμφερόντων των αγροτών – μελών της, απέδειξε με τη μελέτη πως όλοι μπορούν να υλοποιήσουν το σχέδιο της επένδυσής τους και, με την καλή συνεργασία της ΔΕΗ, την οποία και ευχαριστεί, ένα αντικειμενικό πρόβλημα επιλύθηκε με τον καλύτερο μάλιστα δυνατό τρόπο.

Πηγη: energypress.gr 20-01-2012

2 σχόλια:

  1. 1000000 που το βρηκε η εασ αγρινιου? εχει υπαληλλους απληρωτους 5 μηνες.μηπως αναρωτηθηκατε ποτε? εχει αγροτες απληρωτους παραγωγους απο καλαμποκια και τριφυλια περυσινης σοδειας.χρωσταει στην ατε πανω απο 10000000.καιολα αυτα για να βαλουν φωτοβολταικα 70 ατομα δηλαδη η κλικα εεεε?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πόσα χρήματα έπαιρνε η συγκεκριμένη ΕΑΣ από τον κάθε αγρότη για τις αιτήσεις των φ/β πριν περίπου 2 χρόνια & από πόσους αγρότες συνολικά;

    Πόσα πήγαν εκεί που έπρεπε δλδ παράβολα ΔΕΗ, αμοιβές μηχανικών κλπ & πόσα ενδεχομένως φαγώθηκαν;

    Υπάρχει ή όχι συμφωνία της ΠΑΣΕΓΕΣ (που είναι η συντονίστρια & έχει σαν ένα από τα μεγαλύτερα μέλη την ΕΑΣ Αγρινίου) με την ΑΤΕ & με συγκεκριμένους κατασκευαστές για κατασκευή αγροτικών πάρκων & αν ναι με τι όφελος για την ίδια & τις ενώσεις;

    Και μια τελευταία ερώτηση: Τι κάνει νιαου νιαου στα κεραμίδια;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχολιασε , πες τη γνωμη σου, τι περιμενεις;;
Ισως ολοι μαθουμε κατι ...

Οποια σχόλια ειναι υβριστικά θα κοβονται, όπως επίσης οσα σχόλια δεν συμβάλουν στην συζήτηση και ενημέρωση. Ευχαριστώ