Πέμπτη 12 Ιανουαρίου 2012

Τιμες πανελ : ειμαστε σε σταυροδρομι;

Η αγορα των φωτοβολταικων αλλαζει τοσο γρήγορα που με φοβίζει λιγο. Οι τιμες στα φωτοβολταικα πανελ σε σχεση με τον Ιούλιο εχουν πεσει πανω απο 30%. Κοιτώντας πισω βλεπω οτι τον Σεπτεμβριο τα νεα ήταν τα περισσότερα θετικα για πτώση των τιμών. Οι περισσότερες πηγές μιλούσαν για το προβλημα της υπερπροσφορας απο τις παραγωγικες εταιρίες.

Σήμερα οι τιμες των φωτοβολταικων πανελ εχουν σταθεροποιηθεί
στα χαμηλα και μοιαζει σαν να ειμαστε σε ενα σταυροδρόμι. Μετα και την ανακοίνωση οτι η Γερμανία εκλεισε τον μήνα με ρεκορ εγκαταστάσεων καποιες εταιρίες φωτοβολταικών πανελ σκεφτονται σοβαρα να τσιμπήσουν προς τα πανω τις τιμες. Κάποιες αλλες εταιρίες, θελουν να παραμείνουν στα χαμηλά επιπεδα και ισως να πεσουν λιγο ώστε οσοι ειναι πιεσμένοι να πιεστούν και αλλο και να παρουν την αποφαση να φυγουν απο την αγορά και να κλεισουν το μαγαζι. 

Που θα παει η αγορα; Θα υπαρξει υπερπροσοφρα τελικα οπως προβλέπονταν; Η Γερμανια περαν της μειωσης της ταρίφας θα εχει και αλλη μείωση οπως ανακοίνωθηκε ως προθεση από τον υπουργο εξωτερικών; Τελικα ποσο θα κοστίσει ενα κατοσταρι στο χωράφι αν το κανεις τους επομενους μήνες;

Μάλλον προς το τελος  Ιανουαρίου θα εχουμε καλύτερη εικόνα. Το σίγουρο ειναι οτι δεν επικοινωνείται  οτι αναμενεται νεα πτώση στις τιμες των φωτοβολταικων πανελ αλλα μια σχετική σταθεροποίηση και ισως μικρή αύξηση. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχολιασε , πες τη γνωμη σου, τι περιμενεις;;
Ισως ολοι μαθουμε κατι ...

Οποια σχόλια ειναι υβριστικά θα κοβονται, όπως επίσης οσα σχόλια δεν συμβάλουν στην συζήτηση και ενημέρωση. Ευχαριστώ