Πέμπτη 19 Ιανουαρίου 2012

Ιανουαριος 2012 η Υπουργικη απόφαση για τη μειωση στις ταρίφες


Μείωση στια ταρίφες
Όσον αφορά τις ταρίφες των έργων ΑΠΕ, για μεν τα φωτοβολταϊκά (για τα οποία αρκεί μια υπουργική απόφαση η οποία αναμένεται να ληφθεί τις επόμενες ημέρες ώστε να εφαρμοστεί από τον Φεβρουάριο) η αναπροσαρμογή των τιμών, θα είναι στα επίπεδα του 10% - 15%, που μπορεί να φτάσει και το 20% για τα μεγάλα έργα.


Από το υπουργείο επισημαίνεται με νόημα ότι αποτελεί κοινό τόπο των εμπλεκόμενων φορέων πως οι ταρίφες για τα φωτοβολταϊκά στέγης είναι πολύ υψηλές, γεγονός που προϊδεάζει για μείωσή τους παρότι η ανάπτυξη φωτοβολταϊκών στον αστικό χώρο αποτελεί στρατηγική προτεραιότητα.

Για τις ταρίφες των αιολικών και των μικρών υδροηλεκτρικών (για την αλλαγή των οποίων απαιτείται νομοθετική ρύθμιση) ο υπουργός μιλάει για 5%, αλλά και για εξαίρεση από τον αναπτυξιακό και κατάργηση της προσαύξησης 20% για όσους δεν παίρνουν επιχορήγηση.

Ας σημειωθεί τέλος ότι ο κ. Παπακωνσταντίνου επανέλαβε στη συνάντησή του με τους φορείς ότι προτίθεται να θεσπίσει κάποιου είδους θετική διάκριση για τα έργα ΑΠΕ που θα χρησιμοποιούν ελληνικό (ή, εάν δεν καταστεί εφικτό, τουλάχιστον ευρωπαϊκό) εξοπλισμό.

πηγη energypress.gr

1 σχόλιο:

  1. Με την "ταρίφα" των οικιακών συστημάτων ξέρει κανείς τι θα γίνει ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχολιασε , πες τη γνωμη σου, τι περιμενεις;;
Ισως ολοι μαθουμε κατι ...

Οποια σχόλια ειναι υβριστικά θα κοβονται, όπως επίσης οσα σχόλια δεν συμβάλουν στην συζήτηση και ενημέρωση. Ευχαριστώ