Τετάρτη 9 Νοεμβρίου 2011

Φωτοβολταικα στην Πεντέλη και Aντίδαση WWF

Έντονες αντιδράσεις από διάφορες μεριές έχει προκαλέσει τον τελευταίο καιρό η πρόθεση της Εκκλησίας να κατασκευάσει φωτοβολταϊκό πάρκο σε έκταση του Πεντελικού Όρους, στα πλαίσια αξιοποίησης της εκκλησιαστικής περιουσίας.

Ανάμεσα στις φωνές διαμαρτυρίες και αυτή της WWF Ελλάς, που τονίζει
 ότι οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας (ΑΠΕ) πρέπει να αναπτύσσονται σε χώρους όπου δεν δημιουργούν περιβαλλοντικά προβλήματα.
«Διαφωνούμε με το συγκεκριμένο έργο, διότι η Πεντέλη είναι ένα βουνό που πρέπει μόνο να προστατευτεί και χώροι για ανάπτυξη υπάρχουν πολλοί», δήλωσε η Θεοδότα Νάντσου, υπεύθυνη πολιτικής της περιβαλλοντικής οργάνωσης.

Όπως ανέφερε η Θ.Νάντσου, με ανακοινώσεις τους οι συνδυασμοί «Ανθρώπινη πολιτεία» και «Πεντέλη στο ύψος της» έχουν καταστήσει σαφές ότι πρέπει να σταματήσουν αμέσως τα παράνομα σχέδια και οι κάτοικοι να μη δεχτούν φωτοβολταϊκό πάρκο (κανένα για την ακρίβεια) σε δασική έκταση ή στη ζώνη προστασίας του Πεντελικού.

"Πρέπει άμεσα ο Δήμος Πεντέλης να ξεκαθαρίσει τη θέση του γύρω από το κορυφαίο αυτό θέμα και να αποσυνδέσει χωρίς να δυσφημεί τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας από το Πεντελικό όρος", τόνισε η υπεύθυνη πολιτικής της WWF προσθέτοντας:
"Οσο για την Εκκλησία, πρέπει να αποδείξει (για να μην «κατεβάζουμε» ανακοινώσεις της περί ευαισθησίας για το περιβάλλον) ότι σέβεται τους νόμους και να αποδεικνύει και εμπράκτως την αγάπη της για τη φύση. Ειδάλλως, κινδυνεύει να ταυτιστεί με τους κοινούς οικοπεδοφάγους και τους συνεργούς τους, όπως μας ανέφεραν δασολόγοι, που χαρακτηρίζουν εγκληματική αυτή τη συμπεριφορά της".

ΠΗΓΗ ENERGYPRESS

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχολιασε , πες τη γνωμη σου, τι περιμενεις;;
Ισως ολοι μαθουμε κατι ...

Οποια σχόλια ειναι υβριστικά θα κοβονται, όπως επίσης οσα σχόλια δεν συμβάλουν στην συζήτηση και ενημέρωση. Ευχαριστώ