Τρίτη 1 Νοεμβρίου 2011

Τα ασημικά της solyndra προς πώληση

Η πτώχευση στα φωτοβολταικα solyndra προκάλεσε αναστάτωση
στην αγορά των φωτοβολταικών και εκανε πολλούς να αναρωτιούνται ποιοι θα ειναι τελικά οι νικητές στον πόλεμο τιμών που εχει ξεσπάσει.

Από την άλλη ομως, υπάρχουν και αυτοί που περιμένουν πως και πως τη δημοπρασία στις 11 Νοεμβρίου για να αγοράσουν μισοτιμής τα περιουσιακά της στοιχεία!

Σε αυτά συμπεριλαμβάνονται υλικά όπως καλώδια χαλκού, μηχανήματα έρευνας και ελέγχου των φωτοβολταικών πάνελ, υπολογιστές, καρέκλες κτλ. Αναμένεται να μπορέσουν να τα παρουν από 25% εως 90% χαμηλότερα από την τιμή που θα τα έπερναν στην αγορα! Αφού επέτρεψαν στους πιθανούς αγοραστές εχθές Δευτέρα να δούν το εξοπλισμό όπως τον τοποθέτησαν σε 4 κτίρια και από κοντά, αναμένεται το γιουρούσι λίαν συντόμως. Μάλιστα το site της δημοπρασίας επεσε παροδικά εχθές μετά από τις πολλές επισκέψεις και όπως χαρακτηριστικά λένε το ενδιαφέρον μοιάζει με αυτό της δημοπράτησης που έγινε με την enron!

Προφανώς δεν είναι η μοναδική εταιρία που πτώχευσε και προσφέρει σε χαμηλές τιμές τον βιομηχανικό και άλλο εξοπλισμό. Όπως λενε χαρακτηριστικά στο άρθρο τους η New york times,  η ηλιακή αγορά εξελίσεται σε μια αγορά από τις πιό δραστήριες στις δημοπρασίες για βιομηχανική  ρευστοποίηση. 4-5 Δημοπρασίες αναμένονται ακόμα στους επόμενους μήνες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχολιασε , πες τη γνωμη σου, τι περιμενεις;;
Ισως ολοι μαθουμε κατι ...

Οποια σχόλια ειναι υβριστικά θα κοβονται, όπως επίσης οσα σχόλια δεν συμβάλουν στην συζήτηση και ενημέρωση. Ευχαριστώ