Τετάρτη 23 Νοεμβρίου 2011

Τελος ΑΠΕ για google

Το φιλόδοξο σχέδιο να κάνει την καθαρή ενέργεια φθηνότερη από τον άνθρακα εγκατέλειψε η Google, όπως ανακοίνωσε την Τρίτη.
Η αλλαγή πλεύσης της Google οφείλεται κατά κύριο λόγο
στον έντονο ανταγωνισμό που υφίσταται από την Apple και το Facebook και στο γεγονός ότι οι επενδυτές «γκρινιάζουν» για τις αυξανόμενες δαπάνες του Διαδικτυακού κολοσσού, εν μέσω δύσκολων οικονομικών.
«Είμαστε σε διαδικασία διακοπής της παραγωγής διάφορων προϊόντων, που δεν είχαν τον αντίκτυπο που ελπίζαμε ότι θα είχαν», δήλωσε ο αντιπρόεδρος της Google, Urs Holzle.
Σημειώνεται ότι η Google το 2007 ξεκίνησε επενδύσεις και έρευνες σε νέες τεχνολογίες με στόχο τη μείωση των τιμών των ΑΠΕ, με μεγαλύτερη έμφαση στην ηλιακή ενέργεια.
Το 2009 η δημοφιλής μηχανή αναζήτησης ανακοίνωσε το σχέδιό της να αναπτύξει και να παρουσιάσει σε λίγα χρόνια νέα τεχνολογία για την παραγωγή καθαρής ενέργειας σε τιμή χαμηλότερη από τον άνθρακα.
Το γεγονός ότι η Google εγκαταλείπει το σχέδιο για φθηνότερες ΑΠΕ δεν σημαίνει ότι σταματά τις προσπάθειες για προώθηση της «πράσινης» ενέργειας, επισημαίνοντας ότι άλλα ιδρύματα ή φορείς μπορούν να προχωρήσεουν τη φιλόδοξη αυτή ιδέα στο επόμενο στάδιο.
Όπως διευκρινίζει στην ανακοίνωσή της, θα συνεχίσει το πρόγραμμά της για παραγωγή καθαρής και αποδοτικής ενέργειας, δίνοντας έμφαση στην τροφοδοσία των κέντρων δεδομένων της με ενέργεια από ΑΠΕ.
Πηγη econews

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχολιασε , πες τη γνωμη σου, τι περιμενεις;;
Ισως ολοι μαθουμε κατι ...

Οποια σχόλια ειναι υβριστικά θα κοβονται, όπως επίσης οσα σχόλια δεν συμβάλουν στην συζήτηση και ενημέρωση. Ευχαριστώ