Τετάρτη 23 Νοεμβρίου 2011

Μνημόνιο .....για το Ηλιος!

Ελεος με τα μηνόμια!
Την υπογραφή μνημονίου συνεργασίας μεταξύ της Ελλάδας και της Γερμανίας για την προώθηση της υλοποίησης του Προγράμματος “Ήλιος” επιδιώκει το υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής.

Σε αυτό το πλαίσιο πραγματοποιούνται οι συναντήσεις του αρμόδιου υπουργού Γιώργου Παπακωνσταντίνου με τους Ευρωπαίους Επιτρόπους για θέματα Ανταγωνιστικότητας, Joaqin Almunia, και Ενέργειας, Günther Oettinger και με τον επικεφαλής του Task Force για την Ελλάδα, Horst Reichenbach.
Παράλληλα, το υπουργείο λαμβάνει σημαντικές προτάσεις  από ελληνικούς φορείς για την ανάπτυξη του προγράμματος «Ήλιος» με γνώμονα το συμφέρον των εγχώριων επιχειρήσεων και της κοινωνίας.

Υπενθυμίζεται πως πάνω από 150.000 στρέμματα δημόσιας γης έχουν προταθεί στο υπουργείο για να εγκατασταθούν φωτοβολταϊκά πάρκα συνολικής ισχύος 2 Γιγαβάτ.
Μεταξύ άλλων, προτάσεις για το πρόγραμμα έχουν καταθέσει το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, η ΔΕΗ και το εθνικό Κτηματολόγιο.
Σε αυτές συμπεριλαμβάνονται ακατοίκητες βραχονησίδες, παλιά πεδία βολής που έχουν εγκαταλειφθεί έως και ανενεργά ορυχεία της ΔΕΗ, ενώ προωθείται η δημιουργία συστήματος καταγραφής όλων των δημοσίων εκτάσεων που κρίνονται κατάλληλες να ενταχθούν στο Πρόγραμμα “Ήλιος”.
Το πρόγραμμα «Ήλιος» προβλέπει τη δημιουργία φωτοβολταϊκών εγκαταστάσεων συνολικής μέγιστης ισχύος 10 Γιγαβάτ, ενώ τα εκτιμώμενα έσοδα 20 δισ. Ευρώ προορίζονται για την απόσβεση του δημοσίου χρέους.

Πηγη : econews

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχολιασε , πες τη γνωμη σου, τι περιμενεις;;
Ισως ολοι μαθουμε κατι ...

Οποια σχόλια ειναι υβριστικά θα κοβονται, όπως επίσης οσα σχόλια δεν συμβάλουν στην συζήτηση και ενημέρωση. Ευχαριστώ