Τετάρτη 23 Νοεμβρίου 2011

Ζητείται ενημέρωση για το Ηλιος

Πριν Υλοποιηθεί, ετσι;
Σε δήλωση με αφορμή τις επαφές του Υπουργού ΠΕΚΑ κ. Γ. Παπακωνσταντίνου στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή για την προώθηση του ενεργειακού σχεδίου «Ήλιος” προέβη ο υπεύθυνος του τομέα Ενέργειας της Νέας Δημοκρατίας, Σταύρος Καλαφάτης.

Ο κ. Καλαφάτης κατηγορεί ότι μετατρέπει ένα κατεξοχήν εθνικό ζήτημα σε εσωκομματική υπόθεση του Πασόκ και ότι αγνοεί επιδεικτικά την κοινοβουλευτική διαδικασία, δίνοντας
προτεραιότητα σε ευρωβουλευτές που πρόσκεινται στο κυβερνών κόμμα και σε ξένους συνομιλητές.
Κάλεσε δε τον υπουργό να ενημερώσει άμεσα την Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής αναφορικά με τις εξελίξεις που αφορούν στο Πρόγραμμα “Ήλιος”.

Αναλυτικότερα, ο κ. Καλαφάτης δήλωσε τα εξής:
«Φαίνεται ότι, ο κ. Υπουργός ΠΕΚΑ έχει ένα δικό του ιδιότυπο τρόπο να χειρίζεται ζητήματα που αφορούν σε πιθανές δεσμεύσεις της χώρας προς το εξωτερικό και ειδικότερα εκείνα που πρόκειται να έχουν επιπτώσεις στην οικονομική ζωή των Ελλήνων για τα επόμενα 20 τουλάχιστον χρόνια.
Έτσι, μετέβαλε σε εσωτερική υπόθεση του ΠΑΣΟΚ, το μεγαλεπήβολο και εξαιρετικά φιλόδοξο Πρόγραμμα «Ήλιος», το οποίο και παρουσίασε σε αξιωματούχους της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, μετά από μεσολάβηση ευρωβουλευτών του κόμματός του.

Ανεξάρτητα από την τελική εξέλιξη του συγκεκριμένου Προγράμματος, διαπιστώνουμε ότι, ο κ. Υπουργός αγνοεί συστηματικά το Ελληνικό Κοινοβούλιο και ειδικότερα την Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου, προτιμώντας να έχει πρώτα από όλα ως συνομιλητές του, τους ευρωβουλευτές του κόμματός του και ευρωπαίους αξιωματούχους.

Προφανώς, αυτό εντάσσεται στη νοοτροπία του ΠΑΣΟΚ, να συνομιλεί για σημαντικά ζητήματα της Ελλάδας με εξωτερικούς παράγοντες, χωρίς να έχει προκαλέσει έναν κατ’ αρχήν κοινοβουλευτικό διάλογο στο εσωτερικό της χώρας, όπως θεσμικά έπρεπε να είχε πράξει.

Ο κ. Υπουργός ΠΕΚΑ οφείλει να ενημερώνει πρώτιστα τη Βουλή, ειδικότερα για ζητήματα που ενδεχομένως συνεπάγονται την ανάληψη συμβατικών υποχρεώσεων της Ελλάδας προς τρίτους, ιδιαίτερα δε σ’ αυτή την κρίσιμη για τη χώρα χρονική συγκυρία.
Καλούμε τον κ. Παπακωνσταντίνου να προσέλθει άμεσα στην Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής και να ενημερώσει τους Βουλευτές για το συγκεκριμένο Πρόγραμμα, καθώς και για τις όποιες συνεννοήσεις του στο εξωτερικό, αναφορικά με το ενεργειακό σχέδιο «Ήλιος»».

Πηγη: econews

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχολιασε , πες τη γνωμη σου, τι περιμενεις;;
Ισως ολοι μαθουμε κατι ...

Οποια σχόλια ειναι υβριστικά θα κοβονται, όπως επίσης οσα σχόλια δεν συμβάλουν στην συζήτηση και ενημέρωση. Ευχαριστώ