Πέμπτη 10 Νοεμβρίου 2011

Θα ακριβύνουν τα φωτοβολταικά πανελ;

Χθές Τετάρτη έγινε δεκτή η αίτηση αγωγής κατα των Κινέζικων εταιριών από το Αμερικάνικο τμήμα εμπορίου.  Η Αμερικάνικη επιτροπή Διεθνούς εμπορίου θα εξετάσει το θέμα σύμφωνα με το reuters και θα ψηφίσει στις 5 Δεκεμβρίου για το αν εχει βάσει η αγωγή. Αν πραγματικά υπάρξουν κυρώσεις ...

και ελεγχόμενη εισαγωγή των κινέζικων προιόντων, τα φωτοβολταικά πανελ στην Αμερική θα ακριβύνουν και θα υπάρξουν περισσότερες θέσεις εργασίας στην Αμερική. Οι αποφάσεις για τυχών κυρώσεις/δασμούς θα είναι τον Ιανουάριο και Μάρτιο. Τι επίπτωση θα εχει αυτό στην αναπτυξη των φωτοβολταικών είναι ένα άλλο θέμα.

Για εμας πέραν του εγκυκλοπαιδικού,  το θέμα μας ενδιαφέρει άμεσα. Γιατί αν είναι αρνητική για τις Κινέζικες εταιρίες τότε σίγουρα, όπως άλλωστε εχει φανεί από τις προθέσεςι της solarworld και η εταιρία της στη Γερμανία ενδέχεται να υποβάλει αντίστοιχη αγωγή.
Φαντάζομαι και οι υπόλοιπες Ευρωπαικές εταιρίες θα συνασπιτσούν.  Και άν αυτό γίνει και εδώ τότε σε 4-5 μήνες από σήμερα, αναλογα με τις διαδικασίες, ισως να εχουμε αυξήσεις στα φωτοβολταικα κινέζικα αλλα και κατα συνέπεια και στα υπόλοιπα φωτοβολταικα πάνελ.

1 σχόλιο:

Σχολιασε , πες τη γνωμη σου, τι περιμενεις;;
Ισως ολοι μαθουμε κατι ...

Οποια σχόλια ειναι υβριστικά θα κοβονται, όπως επίσης οσα σχόλια δεν συμβάλουν στην συζήτηση και ενημέρωση. Ευχαριστώ