Τετάρτη 23 Νοεμβρίου 2011

Τα δικτυα και ο εθνικος στοχος του 2020

Επιφυλάξεις σχετικά με το ενδεχόμενο αύξησης του στόχου για τα φωτοβολταϊκά διατύπωσε ο πρόεδρος του ΔΕΣΜΗΕ, Μιχάλης Παπαδόπουλος κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στο χθεσινό συνέδριο του ΙΕΝΕ με θέμα «Ενέργεια και Ανάπτυξη 2011». Όπως ανέφερε έχουν ληφθεί
οι απαραίτητες προβλέψεις για τον εθνικό στόχο του 2020 αλλά τα δίκτυα δεν επιτρέπουν αύξηση του αριθμού των φωτοβολταϊκών.

Παρόμοιες απόψεις διατύπωσε και ο κ. Ιωάννης Χατζηβασιλειάδης, Γενικός Γραμματέας του ΙΕΝΕ ο οποιός τόνισε πως τα φωτοβολταϊκά πρόκειται να ενσωματωθούν σε πολύ μεγαλύτερες ποσότητες στο μέλλον, μετά το 2020-2030, όταν η τεχνολογία θα είναι πλέον ανταγωνιστική και θα έχει μειωθεί το κόστος της. Προς το παρόν πάντως, δεν θεωρούν βιώσιμη την επέκταση της ισχύος των φ/β με άξονα το 2020, πέραν του καθιερωμένου στόχου.

Τέλος, ειδική μνεία έγινε και στο πρόγραμμα «Ήλιος» το οποίο οι ομιλητές χαρακτήρισαν ως ουτοπία ενώ αμφιβολίες εκφράστηκαν και σχετικά με τη βιωσιμότητά τους καθώς, όπως επισημάνθηκε, αντιμετωπίζει διάφορα οικονομικά και τεχνικά προβλήματα.

πηγη energypres.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχολιασε , πες τη γνωμη σου, τι περιμενεις;;
Ισως ολοι μαθουμε κατι ...

Οποια σχόλια ειναι υβριστικά θα κοβονται, όπως επίσης οσα σχόλια δεν συμβάλουν στην συζήτηση και ενημέρωση. Ευχαριστώ