Τρίτη 1 Νοεμβρίου 2011

Προβλεψη για την αγορά το πρώτο εξάμηνο του 2012

Το κλειδί για την επιβίωση στις εταιρίες φωτοβολταικών θα είναι η τεχνολογική εξέλιξη σύμφωνα με τον διευθυντή Τsuo, της 3ης μεγαλύτερης εταιρίας παραγωγης φωτοβολταικών κελιών Motech.

H βιομηχανία  θα αντιμετώπιζε ζήτημα υπερπροσφοράς το 2009, αλλα το πρόγραμμα με τις ταρίφες στη Γερμανία και στην Ιταλία μετέφεραν το πρόβλημα στο 2011. Ο μόνο δρόμος να σταματήσει η πτώση τιμών και να επιστρέψουν οι εταιρίες στην κερδοφορία λέει ο Tsuo...
 είναι να μειωθεί η προσφορά.

Η Γερμανία ανακοίνωσε μείωση στις ταρίφες για το 2012 15% και γι'αυτό αναμένεται να αυξηθούν οι πωλήσεις στο τελευταίο τρίμηνο του 2011 (Οκτώβριο-Νοέμβριο-Δεκέμβριο του 2011). Οι παραγγελίες αυτές δεν θα είναι βεβαια τόσο μεγάλες ώστε να αλλάξουν το κλίμα και την κερδοφορία. Η αγορά των φωτοβολταικών περίμεναν να υπάρχει αυξημένη ζητηση αφού έπεσαν οι τιμές. Αλλα όπως φαίνεται οι αναπτυσσόμενες αγορές όπως η Αμερική, Κίνα, Αφρική, Ασία, δεν εχουν επίσης την αύξηση που αναμένονταν. Ο Tsuo προβλέπει οτι οι τωρινές συνθήκες της αγοράς θα συνεχίσουν και το πρώτο εξάμηνο του 2012!

Άν οι τεχνολογικές εξελίξεις από την Ιαπωνία (Sanyo) και Αμερική (Sunpower) αποδειχτούν επιτυχείς, τοτε η αγορά θα μπεί σε μια καινούργια φάση. Απο την άλλη οι Ταιβανέζικες και Κινέζικες εταιρίες επειδή έχουν καθετοποιημένη παραγωγή έχουν τη δυνατότητα χαμηλού κόστους.

Πηγή: Digitimes.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχολιασε , πες τη γνωμη σου, τι περιμενεις;;
Ισως ολοι μαθουμε κατι ...

Οποια σχόλια ειναι υβριστικά θα κοβονται, όπως επίσης οσα σχόλια δεν συμβάλουν στην συζήτηση και ενημέρωση. Ευχαριστώ